În data de 04.08.2023, în intervalul orar 20:00-00:00,poliţiştii lugojeni din Biroul Rutier Lugoj, Biroul de Ordine Publică împreună cu cei ai secțiilor rurale 5,6 și 7 au acționat pe raza de competență, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță corespunzătoare în trafic, cât și pentru prevenirea consumului de droguri și alcool la volan.

De asemenea,polițiștii au continuat informarea participanţilor la trafic cu privire la recentele modificări ale Codului Penal referitoare la consecințele legale ale consumului de alcool/ droguri de către conducătorii auto. Potrivit noilor reglementări, persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și comite un accident de circulație soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au efectuat 68 de testări cu aparatul etilotest și 6 cu aparatul drugtest. Au fost legitimate 90 de persoane și controlate 85 de autovehicule.

Au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale în valoare de 22.525 lei pentru nerespectarea prevederilor rutiere, reținute 3 permise de conducere, retras 1 certificat de înmatriculare și constatată 1 infracțiune.

Actiuni concrete

Un bărbat a condus un autoturism pe strada Banatului din Lugoj, având permisul de conducere suspendat pentru 60 de zile. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul cu permisul de conducere suspendat.

Un bărbat, în timp ce conducea un autoturism pe strada Piața I.C. Drăgan din Lugoj, a adoptat un comportament agresiv în trafic prin accelerarea repetată a motorului, a refuzat înmânarea documentelor la cererea polițistului, fiind sancționat contravențional și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 30 de zile pentru conducere agresivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.