Cu fiecare zi în care lucrările planificate la infrastructura Timișoarei întârzie, locuitorii zonelor care trebuie modernizate suferă. Este o concluzie firească și normală, căreia administrația locală timișoreană ar trebui să îi dea o mai mare importanță.

O astfel de poveste au de povestit și locuitorii de lângă Parcul Clabucet din Cartierul Sagului. În urmă unor insistente acțiuni în mass-media începute de consilierul local Roxana Iliescu, garajele de lângă parcul respectiv au fost demolate. Însă, în locul lor trebuiau să apară câteva terenuri amenajate ca parcuri pentru locuitorii zonei și noi locuri de parcare.

În schimb, de la dărâmarea garajelor nu s-a întâmplat nimic. Ba chiar unele lucruri s-au înrăutățit, periferia parcului cu destinație loc de joacă a devenit periculoasă și sinistră. De ce periculoasă? Din cauza movilelor de pământ și gropilor existente, cum se poate vedea din imaginile de mai jos. De ce sinistră? Pentru că între parc și cimitirul din vecinătate nu mai există nimic care să despartă cele două locuri – iar un banal joc cu mingea ar putea duce ușor de tot la un slalom printre morminte pentru recuperarea ei.

O vizită la Clăbucet

De atât este nevoie pentru a constata că cele de mai sus sunt adevărate. Ba mai mult, o spune negru pe alb chiar consilierul Roxana Iliescu:
„Astăzi, copiii din zona Clăbucet, se joacă în parc având frumoasa priveliște a crucilor din cimitir și a terenului plin de gropi rămas în urma demolărilor! Cred că primarul Fritz a uitat de proiectul din Clăbucet privind amenajarea spațiului verde și amenajarea unei parcări frumoase!
Cert este faptul că s-a bucurat când am demolat garajele în 4 mai 2023. A venit pe teren, a făcut filmuleț, postare, tot tacâmul…a zâmbit drăguț tuturor și a promis că în locul garajelor se vor face “ o parcare frumoasă” și “un mic spațiu verde”. Astăzi (ieri, n.r.) am fost pe teren și am făcut poze și filmări cu situația actuală să i le arăt primarului și să-l întreb dacă îi place…

Este inadmisibil să nu se intervină într-un termen cât mai scurt pentru ducerea la bun sfârșit a acestui proiect!
Oameni buni, au trecut deja două luni, ce păziți?!” spune consilierul local Roxana Iliescu într-o postare.

4 COMENTARII

 1. Merg de multe ori în parc cu cel mic la joacă, zona aia are nevoie în primul rând de o baie publică. Majoritatea copiilor fac pipi la tufă sau chiar caca, iar unii fac direct pe ei. Am văzut asta de mai multe ori, iar în anul 2023 să nu ai o toaletă publică în astfel de spații, e trist.
  ”Noroc” că după dărâmarea garajelor nu s-a mai întâmplat nimic, iar copii pot trece printre bucăți de moloz să-și facă nevoile în cimitir în spatele gardului.

 2. mortii nu fac rau iar atunci cind copii se joaca nu iau in seama privelistea din jur.
  in loc sa va plingeti de movile si de gropi organizati o claca si nivelati zona.
  in curind statul o sa va dea si mincarea, in gura

 3. Stimata doamna Iliescu.
  Va invitam sa înotați și în bălăriile de doi metri de pe spațiul de la străzile Legumiculturii colț cu N..D. Cocea care în urma unei defrișări masive de arbori din specia nuc au apărut minunate specii de șobolani și insecte
  Este deplorabil cum unele spatii aparținând Primariei Timișoara nu pot fi măcar igienizate
  Cu respect

 4. Sper din tot sufletul sa nu se faca locuri de parcare!!! I-am comunicat aceasta dorinta si Domnisoarei Ana Maria Groza – City Managerul de cartier. Sper sa se extinda parcul, care oricum este insuficient ca spatiu verde pentru zona respectiva. Va rog extindeti zona verde a parcului pana in punctul termic. Si asa este prea mic parcul la cata lume se aduna in el zi de zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.