Echipa de volei a Universității de Vest din Timișoara, reprezentând România la Campionatului European Universitar disputat în Portugalia, la Braga, a câștigat ieri seară finala campionatului, în compania echipei Universității din Rostok (Germania). Astăzi, la ora 22.35 este programat să aterizeze pe Aeroportul Internațional Timișoara zborul Lufthansa de la Munchen, care îi va aduce acasă pe sportivii UVT, campioni europeni

Echipa UVT a câștigat partida finală a campionatului cu 3-0, pe seturi 25-22, 25-21, 25-21. A fost o partidă echilibrată, în care timișorenii s-au mobilizat pentru a se impune, victoria frumoasă confirmând valoarea jocului. Primele două acte au fost cu multiple avantaje și de o parte și de cealaltă, însă finalurile de set au aparținut echipei UVT. În cel de-al treilea set, moralul și încrederea învingătorilor au cântărit tot mai mult pentru „închiderea” meciului. În acest interval de meci, Universitatea de Vest din Timișoara nu a mai cedat inițiativa și s-a detașat campioană europeană universitară într-o manieră senzațională.

Campionii, campionii, ole, ole, ole

Comunitatea academică din UVT le transmite felicitări băieților care au creat ieri o pagină de istorie sportivă remarcabilă și antrenorilor lotului: Darius Cătălin Câmpean (15 puncte), Sergiu Octavian Rodina (7p) (puncte), Sergiu Florin Călin (1p), Lucian Pavel Bădiceanu, Ioan Dorin Moraru, Emanuel Cristian Drăgan (6p), Alexandru Moroșan, Sebastian Ovidiu Micu (13p), Leonard Giorgian Gologăneanu, Rareș- Andrei Preda, Marius Iustin Agachi, Robert Claudiu Vîrlan (17p). Antrenori: Sorin Schiesz și Ioan-Silviu Borozan.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Echipa de volei masculin a Universității de Vest din Timișoara ne oferă un moment de mare bucurie, întorcându-se de la turneul european universitar din Portugalia cu medaliile de aur. După ce anul trecut echipa de fotbal universitar UVT a câștigat campionatul european, anul acesta UVT reeditează succesul european, lotul de volei masculin câștigând cu 3-0 finala disputată în fața echipei Universității din Rostock. Felicitări, campionilor europeni la volei, echipa UVT!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.