Generată de inacțiunea primăriei în demolarea garajelor din oraș care, în majoritatea lor, au devenit locuri de păstrat murăturile, Roxana Iliescu are o nouă inițiativă. Ea a depus azi șase noi proiecte pentru demolarea garajelor, de data aceasta a celor din zona Dacia.

„În ciuda angajamentelor neonorate ale primarului Fritz și a tuturor blocajelor artificiale și fără noimă în majoritatea cazurilor, NU mă las descurajată! Continui cu proiectele ce vizează demolarea garajelor în vederea amenajării, modernizării diferitelor zone din cartierele Timișoarei, prin amenajarea în principal de locuri de parcare, spații verzi și trotuare civilizate!

În toate locațiile în care merg, invariabil, constat faptul că mașinile sunt parcate haotic, pe spațiu verde sau blocând trotuare (acolo unde sunt, dar în multe zone nu există trotuare), chiar alei de acces. Mare parte din aceste garaje sunt focare de infecție, nefolosite sau folosite ca veritabile depozite pentru diverse, mai puțin pentru parcarea mașinilor. ” spune consilierul local Roxana Iliescu, într-o postare pe Facebook.

150 de garaje din Dacia vizate de proiectele Roxanei Iliescu

Roxana Iliescu anunță că a depus astăzi la Primăria Timișoara șase noi proiecte de hotărâre locală ce vizează declararea de interes public a terenului pe care sunt construite garajele aflate în următoarele locații din Timișoara :

– terenul din spatele blocurilor de pe Bld. Gh. Lazăr nr. 36, scara B și C – 20 garaje;
–  terenul din spatele blocurilor de pe Bld. Gh. Lazăr nr. 38- 34 garaje;
– terenul din spatele blocurilor de pe Str. Intrarea Umbrosă – 32 garaje;
– terenul din spatele bazei sportive de pe Str. Amforei- 35 garaje;
– terenul situat pe Aleea Libelulei, în spatele bazinului de înot din zona Dacia- 18 garaje;
– terenul situat în spatele blocurilor din Bld. Dâmboviței nr 62-11 garaje.

Vorbim despre una din cele mai ample acțiuni de demolare de garaje din Timișoara. Dacă hotărârea va trece de plenul Consiliului Local Timișoara, cele 150 de garaje din zona Dacia vor face locul unor parcuri și locuri de recreere. Și desigur, vor fi mai multe locuri de parcare pentru locuitorii zonei.

Niciun impediment pentru demolarea garajelor din Dacia

„Pentru cele șase locații menționate mai sus, am transmis fotografii de la fața locului și solicitat verificarea juridică a terenurilor respective încă din 11.10.2021! De atunci și până la acest moment am avut nenumărate întâlniri la primărie, în principal cu funcționarii din Direcția de Patrimoniu, Biroul garaje, dar și cu primarul Fritz și viceprimarul Lațcău.

S-au făcut verificări, identificat CF-urile cu nr. top afectate de garaje, au fost identificate contractele de închiriere, Autorizațiile de construire, s-au efectuat verificări inclusiv la Compartimentul de fond funciar și Serviciul Juridic. Toate datele relevă faptul că din punct de vedere juridic procedura privind demolarea acestor garaje poate începe, primul pas fiind declararea de interes public a acestor terenuri, ceea ce am făcut astăzi.” conclude Roxana Iliescu într-o postare pe Facebook.

Reorganizare urbană – declarată dar neîncepută

Autoritățile locale, prin vocea viceprimarului Ruben Latcau, au declarat în repetate rânduri că au în vedere în 2023 reorganizarea urbană a zonei Dacia. Conform celor declarate, reorganizarea ar cuprinde zona situată între străzile Amforei și Stelelor. Garajele menționate de Roxana Iliescu sunt în partea opusă a zonei Dacia, între străzile Amforei și Gheorghe Lazăr. Zona Dacia ar fi trebuit beneficieze de o reorganizare urbană care să prioritizele cetățeanul, urmând să aducă mai multe spații verzi și părculețe într-o zonă sufocată de betoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.