Vara adevărată cu peste 30 de grade la umbră, fără vreo adiere de vânt, își găsește în fiecare an, la mijloc de iulie – când codurile galbene și portocalii de căldură curg – un binemeritat loc de evadare care se cheamă, de mulți ani, Triada MTB – etapa Păltiniș, culminând cu Geiger MTB Challenge – o adevărată și grea provocare pentru bicicliști.

În acest an, Triada MTB a reunit patru competiții de mountainbike, de la care nu puteau lipsi, așa cum ne-au obișnuit de fiecare dată, cicliștii de la C.S.Tibiscus Timișoara, reprezentați de cei mai titrați dintre rideri.

Miercuri 12 iulie s-a desfășurat Campionatul Național de MTB – XCO, pe un traseu de 3,2 km lungime cu o diferență de nivel de 180 m/tură, la care gălățeanul Marius Ionașcu s-a impus la categoria Master3 (peste 50 ani) obținând astfel al 8-lea titlu de Campion Național de MTB din care al cincelea la disciplina Cross-country.

Vineri 14 iulie s-a desfășurat Campionatul Național de MTB – XCC, pe un traseu de 1 km lungime cu o diferență de nivel de 45 m/tură, la care Marius Ionașcu a reeditat succesul de acum două zile și a ocupat locul I la categoria Master3 (peste 50 ani) obținând astfel al 9-lea titlu de Campion Național de MTB.

Tot pe locul I

Ziua următoare, sâmbătă 15 iulie, Triada MTB a inclus a treia etapă din Cupa României de MTB-XCO, pe un traseu de 3,5 km cu 180m diferență de nivel, competiție care a reafirmat forma bună a lui Marius Ionașcu care s-a menținut pe locul I al categoriei sale, alături de fiica sa Miruna Ionașcu ce a ocupat locul III la categoria Junioare.

În fine, în ultima zi a evenimentului, duminică 16 iulie s-a petrecut proba „regină” a Triadei MTB respectiv a doua etapă a Cupei României de MTB-XCMGeiger MTB Challenge, cu trasee de 77km lungime (3.000 m  diferență de nivel), 35 km (1325 diferență de nivel) și 14 km (500 m diferență), la care au luat parte peste 200 cicliști. Dintre aceștia doar o mică parte au reușit să cucerească podiumul, printre ei și sibianul Cristian Jidovulocul II categoria Master2 (40-49 ani) și gălățenii Marius Ionașculocul I categoria Master3 și Miruna Ionașculocul II Junioare,  precum și lugojanul Adrian Curuțiulocul 5 categoria 30-39 ani.

Weekend ciclist plin de medalii

A fost unul dintre cele mai solicitante weekend-uri cicliste, având în vedere că probele au fost toate din aceeași clasă și s-au adresat în principiu aceleiași categorii de mountainbikeri.

Cu aceste frumoase rezultate, sportivii de la C.S.Tibiscus se mândresc cu cele 31 de titluri de campion național și cu peste 1500 de locuri pe podium, obținute în timpul lor liber de câțiva  sportivi amatori din Timișoara, Lugoj, Turnu Severin, Cisnădie ori Galați, cuprinși cu toții de aceeași pasiune – ciclismul.

Marius Karnyanszky – Clubul Sportiv Tibiscus Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.