În urma declarațiilor făcute de prefectul Mihai Ritivoiu, privind închiderea unui centrul de adăpost pentru oamenii străzii, centru care trăia din subvențiile oferite de Primăria Timișoara și închis, conform declarațiilor prefectului, până la remedierea problemelor, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, s-a deplasat și el la centrul respectiv.

„Am fost astăzi la Fundația Timișoara 89 să văd cu ochii mei presupusele ”condiții de groază” prezentate de prefectul Ritivoiu și să vorbesc cu oamenii care își găsesc acolo adăpost. Condițiile nu sunt ca într-un hotel de lux, ci ca într-un cămin în care trăiesc mai mulți oameni cu probleme diverse în aceeași cameră. Totuși, astăzi prefectul de Timiș a anunțat că acest centru trebuie să se închidă. Sunt absolut revoltat de atitudinea prefectului.” spune primarul Dominic Fritz.

Timișoara 89 – prima fundație umanitară din Timișoara post-decembristă

„Fundația Timișoara ‘89 este o fundație privată, prima fundație umanitară înființată după Revoluție și este condusă de scriitorul Petru Ilieșu care în 30 de ani nu a câștigat un leu din fundație. Mulți timișoreni au contribuit ca oamenii fără adăpost care ajung aici, oameni pentru care sistemul social de stat nu mai are soluții și care altfel ar trăi pe stradă, să aibă condiții decente. Mulți timișoreni au trecut pragul fundației pentru evenimentele culturale care se organizează acolo, în mijlocul oamenilor. Fundația 89 este un stâlp al solidarității timișorene, cunoscută, îndrăgită și susținută de oameni de toate culorile politice.

Din bugetul de stat, în peste 30 ani NICIUN singur leu nu a ajuns la fundație. Totul s-a făcut și se face din sponsorizări și din subventiile primăriei, subvenții pe care le-am dublat anul acesta pentru a face față creșterilor de prețuri.

E halucinant cum acum guvernul, care nu a făcut absolut nimic pentru acești oameni, pretinde că îi ajută dându-i afară din propria lor casă.

E o decizie birocratică de o cruzime rară, care nu are nicio legatură cu interesul și demnitatea oamenilor. Toți cei din centru mi-au spus clar că vor să trăiască acolo. E o decizie motivată doar de nevoia de a acoperi alt scandal.

Aveau nevoie de un scandal la Timișoara. Trebuia oare să-și facă prefectul ”norma”, să închidă ceva?

Am făcut o vizită în după-amiaza asta acolo, transmisă live, și cei care vor sa vadă condițiile și să audă ce spun oamenii de acolo pot intra pe pagina mea de Facebook” încheie Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.