În perioada 3-7 iulie 2023, Coder Dojo UVT prin Facultatea de Matematică și Informatică, împreună cu Asociația Ora lui Robert organizează Școala de vară Caravana CoderDojo – Building the Future of Computer Science. Acest eveniment are loc în incinta Universității de Vest din Timișoara, oferind copiilor și tinerilor din oraș oportunitatea de a explora și de a se bucura de lumea informaticii și tehnologiei prin intermediul atelierelor interactive și activităților distractive.

Incursiune în domeniul informaticii

Cea de-a doua ediție a Școlii de vară Caravana CoderDojo le propune copiilor și tinerilor din Timișoara o incursiune de cinci zile în care să se familiarizeze și să exploreze domeniul informaticii într-un mod interactiv și distractiv. Participanții au ocazia să-și dezvolte abilitățile cognitive și tehnice, cum ar fi gândirea logică, rezolvarea de probleme și programarea, prin intermediul experiențelor practice.

Suntem mândri să avem sprijinul următorilor parteneri în această inițiativă: Științescu Timișoara, Fundaţia Comunitară Timişoara, Hamilton Central Europe, Fundația Bosch România, Romanian-American Foundation și Federația Fundațiilor Comunitare din România, spun organizatorii CoderDojo.

Prin intermediul parteneriatelor solide cu organizații și companii precum Asociația Ora lui Robert, Volvo Autocardo, Decathlon, Profi și Probotech, am reușit să susținem această inițiativă și să contribuim la succesul și impactul acesteia.

Cu un program diversificat, Școala de vară Caravana Coder Dojo oferă participanților o gamă largă de opțiuni. Aceștia au posibilitatea de a explora programarea roboților Edison și machine learning cu Scratch, 3D printing și micro-controllere, programarea de jocuri în Python, grafică digitală, precum și workshop-uri despre siguranța pe internet. Fiecare atelier și activitate are o durată de 40 de minute, asigurând astfel o varietate de experiențe pentru toți participanții.,

Școala de vară Caravana CoderDojo a atras până acum zeci de participanți. Evenimentul este deschis tuturor copiilor și tinerilor din Timișoara, iar atelierele și activitățile sunt adaptate pentru a se potrivi nevoilor și nivelului de cunoștințe al participanților. Suntem încântați să includem și beneficiari proveniți din medii defavorizate și centre instituționalizate, oferindu-le oportunitatea unică de dezvoltare într-un mediu inovator și stimulant.

Școala de vară Caravana CoderDojo beneficiaza de implicarea a 10 studenți voluntari, care sunt alături de profesori și mentori în facilitarea atelierelor și activităților.

Ce este Coder Dojo?

Despre Coder Dojo @UVT – este un grup de inițiativă, coordonat de Lect. Dr. Alexandra Fortiș și Lect. Dr. Sebastian-Aurelian Ștefănigă din cadrul Facultății de Matematică și Informatică UVT, dedicat învățării nonformale a informaticii și destinat copiiilor și tinerilor din Timișoara și împrejurimi.

Despre Asociația “Ora lui Robert” – este o organizație nonprofit, apolitică, care derulează programe dedicate copiilor din centre instituționalizate și din medii defavorizate. Misiunea asociației este să contribuie la creșterea gradului de incluziune al acestor copii în viața comunității, prin proiecte educaționale, vocaționale, sociale sau ecologice care să îi ajute să aibă mai multe șanse pentru o viață împlinită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.