Camera Deputaţilor, într-o ședintă condusă de Alfred Simonis, a adoptat, luni, proiectul de lege privind pensiile speciale, actul normativ urmând să se întoarcă la Senat pe motiv că au fost aprobate mai multe amendamente care „generează deosebiri majore de conţinut juridic” faţă de forma adoptată anterior de Senat

„Prima bătălie cu pensiile speciale a fost câștigată azi” anunță președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis. Acesta continuă spunând că ”plenul reunit al Parlamentului acordând un vot pozitiv pentru eliminarea acestor venituri pe care le încasau senatorii și deputații. În zilele următoare ne îndreptăm atenția către alte categorii ale căror beneficii trebuie eliminate sau impozitate consistent pentru că nu au nicio legătură cu principiul contributivității”.

Alfred Simonis despre pensiile speciale

Deputatul de Timiș spunea înainte de vot că „astăzi punem capăt interminabilei povești a pensiilor speciale de care beneficiază parlamentarii, plenul reunit al celor două camere urmând să dea un vot pe legea pe care am inițiat-o și care prevede eliminarea acestui beneficiu pe care îl au senatorii și deputații. Se tot discută, și pe bună dreptate, în spațiul public despre pensii speciale de care au parte diferite categorii profesionale și se cere eliminarea lor, lucru cu care eu sunt de acord.

Însă nu avem autoritatea morală să vorbim despre eliminarea unora până nu le tăiem pe ale noastre, iar mai apoi, rând pe rând, ne putem ocupa și de alte pensii speciale. Votul de azi arată faptul că ne dorim să intrăm în normalitate, că vocea celor nemulțumiți a fost auzită și că s-a ținut cont de părerea lor. De azi, spunem adio pensiilor speciale ale parlamentarilor!”. încheie Simonis o altă postare pe Facebook.

La votul în Parlament s-au înregistrat 196 voturi „pentru”, 32 „contra” şi 14 abţineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.