Administrație locală Autobuz cu probleme, dat ca preluat de o consilieră locală din Dumbrăvița,...

Autobuz cu probleme, dat ca preluat de o consilieră locală din Dumbrăvița, a fost refuzat de o săptămână de reprezentanții primăriei

În spațiul public au apărut în cursul zilei de ieri acuzații lansate de o consilieră locală aflată din Dumbrăvița, privind starea proastă în care a fost preluat de Primăria Dumbrăvița, privind un autobuz destinat transportului școlar. Consiliera Pro România Alina Sperlea, aflată în plină campanie electorală, acuza ca Primăria Dumbrăvița a preluat autobuzul „groazei” fără verificări, chiar posta un filmuleț acuzator la adresa primarului Bugărin … dar acuzațiile sunt total nefondate.

Știrea a fost preluată fără a verifica sursele de câteva ziare locale. Primăria Dumbrăvița, conform declarațiilor lui Horia Bugărin, a refuzat preluarea acestuia după ce s-a constatat neconcordanța dintre informațiile furnizate de ofertant la licitația publică și realitate.

„Pentru că un adevăr spus pe jumătate poate fi catalogat ușor ca fiind minciună și pentru că o minciună rostogolită prea mult în spațiul public se poate transforma în adevăr, iată, cronologic, lucrurile privind achiziția microbuzului” spune primarul Horia Bugărin.

Anunțul de publicitate pentru achiziția unui vehicul pentru transport a fost publicat în 6 aprilie cu data limită de depunere a ofertelor 24 aprilie. A fost prezentată o singură ofertă care corespundea, cel puțin teoretic, cu cerințele documentației din achiziție.

Autobuz refuzat de reprezentanții Primăriei Dumbrăvița

„Vehiculul a fost livrat săptămâna trecută dar reprezentanții primăriei au refuzat semnarea Procesului verbal de predare/primire, în data de 13 iunie, pentru că au constatat că nu corespunde cu oferta trimisă, având numeroase nereguli și fiind într-o stare avansată de degradare fizică. Trei zile mai târziu, în 16 iunie, a fost încheiată Nota de constatare pentru returnarea vehicului.

Cronologic, puteți observa că lucrurile au fost tranșate – s-a refuzat achiziția – cu câteva zile bune înainte de marea „dezvăluire” pe care și-a însușit-o un om politic. Mai multe nici nu cred că trebuie adăugate. Păstrez distanța și în continuare mă feresc de mocirla jocurilor politice cu scuze la acuzații închipuite.” încheie primarul Dumbrăviței o postare pe Facebook.

Ce a spus Alina Sperlea, consilieră locală în Dumbrăvița?

„S-a ales praful de proiectul meu „Acțiunea Autobuzul”! Eșec de proporții al domnului Horia Bugarin. Este o adevărată bătaie de joc, dragi dumbrăviţeni! Iată ce a putut să cumpere primarul Horia Bugarin, pentru copiii acestei comunei. Cu această rablă ruginită vrea să transporte elevii şi preşcolarii.

Este strigător la cer, ca cea mai bogată din judeţ să cumpere aşa ceva, să dea bani pe ceva ce alţii aruncă la fier vechi. Pentru că acest autobuz a fost al echipei Ripensia, care nu îl mai putea folosi pentru că fotbaliştii nu erau în siguranţă. Cu alte cuvinte, nu ştiau cum să scape de el, iar primarul nostru vrea să transporte copiii la şcoală. Şi a mai dat şi bani pentru el. Câteva zeci de mii de euro. Şi…ce să vedeţi… actualul consilier al primarului, domnul Cosmin Dan, a fost fotograful echipei Ripensia, de unde primarul nostru a cumpărat această rablă. O fi o simplă coincidenţă?” a spus Alina Sperlea, consilier local. La urma urmei, o minciună de campanie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.