Licitația pentru „Execuție lucrări de conformare pentru obținerea autorizației de siguranță la incendii, la Sala „Constantin Jude” s-a încheiat, anunță viceprimarul Cosmin Tabără. Acesta spune că Timișoara a primit o singură o ofertă care va fi evaluată în următoarea perioadă, astfel încât imediat după semnarea contractului să se treacă la efectuarea lucrărilor.

„Este o etapă importantă pentru că în momentul de față sunt probleme grave și există și măsuri de la Curtea de Conturi în acest sens, dar lucrurile vor intra în legalitate.

Am încercat la început de an să avem buget și am susținut bugetarea anumitor proiecte astfel încât să putem reda o altă față infrastructurii sportului timișorean. Mă voi ține de promisiune, iar împreună cu echipa de muncă vom continua să respectăm cele asumate prin buget” spune viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, într-o postare online.

La Sala ”Constantin Jude” vor mai fi efectuate și alte lucrări de îmbunătățire a condițiilor de joc, dar și în tribunele de spectatori. Primăria va face lucrările etapizat pentru a nu bloca sportul timișorean în condițiile în care este singura sală de acest gen din Timișoara.

De ce suntem în situația aceasta, cu doar o sală polivalentă, și aia în pioneze?

Timișoara trebuia să aibe în două rânduri câte o sală polivalentă nouă, fie mică, fie mare. Primul proiect de execuție pentru o sală polivalentă nouă a fost semnat de Nicolae Robu, în calitate de rector al Universității Politehnice din Timișoara. Contractul a fost semnat în 2008 cu o firmă de casă a PNL, firmă care trebuia să construiască în Complexul Studențesc noua Polivalentă. Din păcate pentru timișoreni, banii au fost dați … dar sala este și azi o ruină. Firma cu pedigree liberal a dat faliment înainte de a termina construcția.

În timpul celui de-al doilea mandat de primar al lui Nicolae Robu, Timișoara a avut la dispoziție banii pentru o nouă sală polivalentă, bani puși la dispoziție de Guvernul României. Dar Timișoara, prin reprezentanții administrației locale nu a reușit să pună la dispoziție un teren adecvat celor de la CNI, care să fie acceptat de toate părțile implicate în proiect.

Consiliul Județean Timiș, prin fostul președinte Călin Dobra, a oferit pentru noua sală un teren în Giroc, la 200m de Timișoara. Locația a fost refuzată de administrația Robu dar și de Guvernul României. În cele din urmă, negăsind un consens, cei de la CNI au alocat banii destinați noii Săli Polivalente din Timișoara celor de la Târgu Mureș. Aceștia au construit la ei în oraș o nouă sală pe care au dat-o recent în folosință. Asta în timp ce noi, în Timișoara, se pare că vom repara vechiul Constantin Jude.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.