Societatea Municipală de Transport Timișoara (SMTT) anunță că ăn intervalul 12-14 iunie2023 primăria comunei Ghiroda a achitat contravaloarea facturilor emise lunar ca urmare a transportului public local prestat pe raza administrativ teritorială a comunei Ghiroda.
Prin urmare, serviciul de transport public local prestat pe traseele liniilor M11, M29, M30 și M35 se va efectua în condiții de continuitate, conform graficului de circulație publicat pe site-ul www.stpt.ro la secțiunea orare de circulație

Ce spune primarul comunei Ghiroda, Ionuț Stănușoiu?

„Noi am făcut plata referitoare la facturile neachitate după ce acestea au fost retransmise către primărie, de către SMTT. Colegii de la devize CFP și Aviz Juridic au dat refuz de plată la acele facturi pe motiv că nu sunt plăți legale, având în vedere că hotărârea AGA de majorare a tarifului nu avea hotărârea Consiliului Local vizavi de această majorare. Ne-am asumat mai departe din calitatea de ordonator principal de credite achitarea acelor facturi fără viză CFP și fără control juridic. Conform legii, colegii de pe Juridic și CFP au fost obligați să anunțe Curtea de Conturi, Prefectura și ANAF.

Urmează să avem controale de la cele trei instituții vizavi de aceste plăți, însă nu puteam să las Ghiroda fără transport, pentru că clica de useriști de la Timișoara era pornită să suspende transportul public. Probabil că își frecau mâinile de bucurie pentru că reușeau să facă încă o mare realizare, și anume suspendarea transportului public în comun între cele mai mari comune din urbanul municipiului Timișoara” spune Ionuț Stănușoiu, primarul comunei, într-o declarație dată Orasul-Timisoara.ro.

Urmează darea în judecată a SMTT și apelul la instanțe

Primarul anunță că nu va renunța la litigiul apărut între administrația comunei Ghiroda și SMTT și că va da în judecată Societata Municipală de Transport Timișoara pentru a recupera prejudiciul cauzat bugetului comunei de la marginea Timișoarei.

„Totuși, mi-am asumat acea plată. Bineînțeles, vă asigur pe toți că am depus toate diligențele necesare pentru a repeta ca astfel de situații să apară pe viitor. În perioada următoare vom mai avea discuții pe subiectul ăsta, sunt convins. Așteptăm cu interes termenul de 29 iunie. Am o încredere deosebită în instanța de judecată și în modul în care vor gestiona cererea noastră de chemare în judecată vizavi de acea hotărâre AGA și îmi doresc ca cât mai curând posibil SMTT și tot ce înseamnă transport public la nivelul Timișoarei și al comunei periurbane să intre în legalitate, să nu mai avem astfel de dispute pe interpretarea legii. Din păcate, cei de la Timișoara, împreună cu STPT și SMTT, înțeleg foarte prost legea sau înțeleg strict în modul lor propriu și personal de interpretare” spune primarul comunei Ghiroda, Ionuț Stănușoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.