Ziua Informării Preventive este organizată anual, de câte ori data de 13 coincide cu o zi de marţi. Este o inițiativă a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Începând cu anul 2011, IGSU s-a raliat evenimentului derulat la nivel european. Este încă o oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv către populaţie.

Ziua de „Marţi-13” este considerată de unele persoane superstiţioase, o zi cu ghinion, dar experienţa vieţii ne face să credem că este doar o superstiţie, nimic mai mult. Putem spune că „ghinionul”, de multe ori, ni-l facem şi singuri, prin lipsa de informare. Putem preveni acest lucru, informându-ne !

Ziua Informării Preventive – activități și unități de pompieri deschise vizitatorilor

Ca în fiecare an, activitățile informative urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice unor tipuri de risc care se manifestă cu preponderență în locuințele și gospodăriile populației.

Mâine, 13 iunie, marți, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire vor distribui mai multe materiale de informare preventivă. Începând cu ora 11 aceștia vor fi prezenți în Piața Operei din centrul orașului. Totodată pompierii de la fiecare subunitate de intervenție din județ își vor deschide porțile pentru vizitatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.