Dacă la București pare o prietenie superbă între PSD și PNL, în teritoriu încep să se ascută cuțitele pentru luptă – plastic vorbind desigur. Deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis, iese cu o declarație de presă în care critică situația în care a ajuns Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. Agenția Națională de Integritate a declarat că Nica se află în conflict de interese și este acuzat de fals în declarații și de favorizarea unor persoane prin prisma funcției deținute.

„Lupul, paznic la oi. Cam așa se rezumă situația președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, declarat în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, iar în același timp Nica este membru în Consiliul Național de Integritate, for de supraveghere a ANI.

Consiliul Național de Integritate este numit de către Senatul României, iar Alin Nica a fost nominalizat pentru ocuparea acestei funcții de către Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România în 2021. Doi ani mai târziu, Agenția Națională de Integritate dă un comunicat prin care anunță problemele președintelui Consiliului Județean Timiș.

Ce declară ANI referitor la Alin Nica?

”Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, […]

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzut de art. 326 din Codul Penal[…].”. O spune ANI, negru pe alb despre unul dintre oamenii puși să vegheze la bunul mers la integrității în România.” declară deputatul PSD Timiș, Alfred Simonis.

PNL Timiș, plin de oameni declarați în conflict de interese de ANI

Președintele CJ Timiș „nu este singurul PNL-ist asupra căruia se abat norii negri ai integrității, o întreagă clică din jurul său fiind în aceeași situație: consilieri județeni, municipali, directori de instituții publice, membri în consilii de administrație, toți sunt clienții ANI. Dacă sunt vinovați sau nu, vor decide instanțele de judecată, însă cazul lui Nica este unul cu totul special.

Tocmai de aceea, am solicitat Biroului Permanent al Senatului și Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România revocarea lui Alin Nica din funcția de membru al CNI, instituție din care ar fi trebuit să demisioneze din momentul în care i s-a adus acuzația de conflict de interese. Pentru demisie, însă, e nevoie de onoare, dar pentru Alin Nica onoarea este doar un cuvânt din dicționar.” încheie o postare pe rețelele de socializare deputatul Alfred Simonis.

Alin Nica , Alfred Simonis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.