Autorităţile de reglementare din SUA au revocat autorizaţia de urgenţă pentru vaccinul Covid-19 de la Johnson & Johnson, după ce chiar unitatea Janssen a companiei a solicitat retragerea acesteia, întrucât, ca urmare a cererii scăzute, compania nu intenţionează să continue producţia cu variante actualizate ale vaccinului, relatează Bloomberg, preluată de News.ro.

Janssen a informat Food and Drug Administration (FDA) că vaccinurile cumpărate de guvern au expirat şi că nu există cerere pentru acest produs în SUA, a precizat autoritatea de reglementare într-un comunicat.

„FDA a stabilit că este oportună revocarea acestei autorizaţii pentru a proteja sănătatea şi siguranţa publică”, potrivit comunicatului. Compania „nu intenţionează să actualizeze compoziţia tulpinii acestui vaccin pentru a aborda variantele emergente”, explică FDA .

Decizia nu ar urma să afecteze în vreun fel persoanele care au făcut vaccinul Janssen ca parte a schemei de vaccinare anti-Covid, potrivit lui Joshua Sharfstein, decan pentru practicile de sănătate publică la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. „Din moment ce motivul retragerii nu are legătură cu eficacitatea vaccinului, nu m-aş aştepta să se schimbe ceva în ceea ce priveşte protecţia cuiva” care a fost vaccinat, a spus el.

Vaccinul cu doză unică al J&J s-a confruntat cu probleme încă la început, în urma unor deficienţe de fabricaţie, iar cazurile semnalând o tulburare rară şi potenţial mortală de coagulare a sângelui la pacienţii vaccinaţi au încetinit lansarea sa, la începutul anului 2021. De atunci, cererea a rămas scăzută în comparaţie cu vaccinurile mai populare de la Moderna şi Pfizer/ BioNTech.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.