Comuna Peciu Nou este azi în zi de sărbătoare – aniversează 300 de ani de la sosirea primilor coloniști germani în localitatea de la marginea Timișoarei dar și 690 de existență atestată documentar.

Iar cum astfel de evenimente sunt un motiv de sărbătoare, manifestările de la Peciu Nou încep cu o defilare tradițională. Azi tinerii se vor îmbrăca în straiele coloniștilor de odinioară și vor parcurge distanța dintre Biserica Catolică și Primăria Peciu Nou.

Kirchweih – sărbătoare tradițională în Peciu Nou

La ora 16 are loc petrecerea tradițională de Kirchweih, petrecere la care sunt invitați toți locuitorii comunei dar și oaspeți veniți din Germania, rude din arborele genealogic al primilor coloniști sau români plecați dincolo după 1990. Bineînțeles, vor fi prezenți și prefectul de Timiș și consulul Germaniei în Timișoara.

“În 1723 au sosit primii coloniști germani în localitatea noastră. Împreună am conviețuit armonios. Planul localității, multe dintre clădirile din localitate amintesc de această perioadă. În 2 iunie aniversăm acest moment împreună cu foștii noștri concetățeni, urmași ai acestora, organizând după mult timp și sărbătoarea de Kirchweih”, a transmis primarul localității, Gabriel Drăgan.

Planuri pentru viitor în Peciu Nou

În Peciu Nou urmează în următoarea perioadă o serie de evenimente menite să aducă localitatea pe harta destinațiilor turistice ale Banatului : de la un cimitir în care, la fiecare mormânt va putea fi vizualizat arborele genealogic la un muzeu dedicat vieții satului, între comunitățile de germani, maghiari, sârbi, români și evrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.