Consilierul local Roxana Iliescu avertizează conducerea Primăriei Timișoara în privința serviciilor de dezinsecție și deratizare. Aceasta a aflat că în data de 10 mai 2023 au expirat contractele cu firmele de deratizare, iar în prezent nu se mai află în execuție niciun contract în privinta dezinsecției.

”Minunate planurile primarului Fritz… Mai puțin și aselenizează, dar până una alta, ne vor mânca puricii, țânțarii, căpușele și alte drăcovenii de insecte, șobolani și alte vietăți nu tocmai dorite de timișoreni…! Contractul privind delegarea serviciului de salubrizare pentru activitatea de DERATIZARE, DEZINSECȚIE și DEZINFECȚIE a expirat in 10.05.2023!” spune consilierul Roxana Iliescu într-o postare.

Riscăm să ajungem în situația în care am fost în timpul administrației Robu?

Atunci când faci referire la dezinsecție și deratizare, timișorenii își aduc aminte cu neplăcere de situația în care a pus administrația Robu orașul timp de cinci ani de zile, perioadă în care în Timișoara nu s-a făcut nici dezinsecție, nici deratizare. Întrebarea pe care ne-o punem cu toții este dacă în prezent există pericolul revenirii acestei situații în Timișoara.

”Administrația Fritz abia astăzi a supus aprobării consilierilor locali documentația aferentă noii licitații ce se va organiza… Dumnezeu cu mila cât timp va trece până la desemnarea câștigătorului și semnarea noului contract! Motivul întârzierii demersurilor privind încheierea unui nou contract? O modificare legislativă apărută încă din septembrie 2022 de care nu au avut cunoștință” spune Roxana Iliescu.

„Care este riscul? Să nu beneficiem de servicii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare extrem de importante mai ales acum, in cea mai importantă perioada a anului in care acestea ar trebui desfășurate.

De ce există riscul asta? Pentru ca legea obligă fostul operator sa continue activitatea după expirarea contractului încă cel mult 90 de zile, iar cele două luni câte au mai rămas (contractul a expirat in 10.05.2023- vezi art. 33 alin. (2) și (3) din Legea 51/2006), nu sunt suficiente pentru derularea licitației și încheierea noului contract și cel mai important, pentru că, la momentul actual, nu există un Program unitar de acțiuni in vigoare (vezi art. 103 și art. 105 alin. (3) din Regulamentul cadru al serviciilor de salubrizare Ordin 85/2015)” spune consiliera locală.

Roxana Iliescu despre operațiunile de deratizare și dezinsecție din 2023

”Cât despre activitatea derulată în acest an, vă anunț cu îngrijorare că au fost derulate doar două acțiuni: una de dezinsecție și una de deratizare!
Legea spune altceva:
Conform art. 105 din Regulamentul cadru al serviciilor de salubrizare -Ordin 85/2015:
-dezinsecția pentru combaterea țânțarilor se execută lunar in sezonul cald pe spațiile deschise, minim 3 tratamente pe an in spațiile închise;
-pentru combaterea altor vectori dezinsecția se execută trimestrial și ori de câte ori este nevoie in spațiile închise;

Numărul de tratamente care se efectuează lunar, precum și cele care se efectuează anual se stabilesc prin programul unitar de acțiune.
Conform art. 106 lit. c), deratizarea se execută pentru spațiile deschise din domeniul public și privat, în conformitate cu programul unitar de acțiune, care la noi e în pom și pomul în aer, dar nu mai puțin de trei tratamente pe an” încheie consilierul local.

Cert este că în prezent, deși Primăria Timișoara este acoperită de lege și încă beneficiază de serviciile de dezinsecție, deși contractul cu operatorul de servicii este deja expirat, cum punctează d-ra Iliescu, perioada în care administrația orașului ar putea încheia un nou contract este din ce în ce mai mică. Iar atunci când ești presat de timp, riști să treci cu vederea anumite clauze și cerințe, în ideea de a semna un nou contract. Adică să ”fusărești” unele lucruri. Oare se va întâmpla acest lucru și cu noul contract?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.