Deși se lăuda pe unde putea că celebra „rotativă” va avea loc la timp, ba mai mult, zilele trecute premierul spunea că se gândește să rămână în Guvern, nimeni nu se gândea probabil că va rămâne, fortat, la cârma lui. Pentru că, premierul Nicolae Ciucă, cumulator de pensie specială, indemnizație de parlamentar și de prim-ministru, și-a dat probabil seama că odată cu plecarea din funcția de premier, unde să fim cinstiți, nu a făcut o figură prea strălucită, va pierde cam tot în PNL : funcție, importantă și putere de decizie. Ba mai mult, plecând de la Guvern, Nicolae Ciucă nu mai e sigur nici pe candidatura la președinție în 2024.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, vineri dimineața, la sediul Guvernului, alături de liderul PSD, Marcel Ciolacu și liderul UDMR, Kelemen Hunor, că rotativa guvernamentală se va amâna. ”Am decis să nu îmi depun mandatul”, a declarat Ciucă. Rotativa ar urma să se amâne până la rezolvarea crizei din învățământ, declanșată în urma grevei generale a profesorilor care cer salarii mai mari. După declarații, cei trei lideri politici au plecat, refuzând să răspundă întrebărilor jurnaliștilor prezenți la Guvern.

Anunțul celor trei are loc la o zi după ce președintele Klaus Werner Iohannis a declarat că rotativa nu se va face în timpul grevei, asta după ce tot șeful statului cerea miercuri ca rotativa să aibă loc conform protocolului. Conform acordului, premierul ar fi trebuit să demisioneze astăzi, 26 mai, iar săptămâna viitoare să aibă loc consultările la Cotroceni pentru instalarea guvernului Ciolacu. Oameni de cuvânt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.