Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță penalizarea constructorului care a realizat reabilitarea monumentului Fântâna cu Pești din centrul orașului. Penalizarea i-a fost dată pentru întârzierea cu mai mult de jumătate de an a finalizării lucrărilor de refacere a fântânii.

„Am tăiat factura pentru penalități de peste 500.000 lei pentru o întârziere de 178 de zile. Toată lucrarea a costat 600.000 de lei. Adică, penalitățile de întârziere au costat firma aproape toată suma pe care trebuia să o încaseze pentru lucrare.

Timișoara se dezvoltă prin respectarea unor reguli. Iar termenele pe care le impunem la licitații nu sunt o glumă, ci condiții contractuale pe care firmele cu care semnăm un contract și le asumă. Constructorul a știut că va fi penalizat și, cu toate astea, s-a dovedit a fi foarte neserios la lucrare.

Sunt hotărât să iau și astfel de măsuri atunci când contractele nu se respectă: penalități pentru întârzierea lucrărilor sau refacerea lucrărilor prost făcute pe cheltuiala firmei.” spune Dominic Fritz, într-o declarație.

Despre Fântâna cu Pești

Fântâna cu Pești este situată între statuia Lupoaicei și Opera Națională Română. A fost construită în anul 1957. Inițial, forma acesteia era de stea cu cinci colțuri, pe care erau amplasați pești de bronz. După numeroase restaurări și modificări (ale formei si micșorarea tuturor dimensiunilor) fântâna a ajuns în forma actuală. Ultima reabilitare sau refacere a monumentului aflat în centrul Timișoarei a început în decursul mandatului primarului Nicolae Robu, executant fiind o firmă „de casă” a PNL Timiș. Aceasta trebuia să termine lucrările la monument în februarie 2022 dar le-a întârziat cu peste 6 luni de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.