Cea mai mare si puternica nava stelară urmeaza sa fie lansata astazi pe orbita. Starship este realizata de compania privata SpaceX detinata de Elon Musk iar azi, compania isi propune sa devina prima companie care duce oamenii pe planeta Marte, facand realizata din visul omenirii de a deveni o specie multiplanetara. Iar acest lucru se va intampla in urmatorii sapte ani, conform celor declarate de Elon Musk.

Planificata pentru data de 17 aprilie 2023, lansarea Starship a fost amanata datorita defectiunilor la o valva de alimentare pentru ziua de azi, 20 aprilie. Astfel, in urmatoarele ore urmeaza sa devenim martorii celui mai important eveniment din istoria omenirii, ziua in care prima nava spatiala privata va ajunge pe orbita Pamantului, urmand ca in anii ce vin sa trimita din nou oameni pe Luna si pentru prima oara in istoria omenirii, oameni pe planeta Marte.

Lansarea navei va avea loc la baza SpaceX intitulata Starbase din Boca Chica, Texas, Statele Unite ale Americii. Starship are un diametru de 9 metri si 150 metri inaltime (echivalentul unui bloc de peste 30 de etaje). Nava poate duce pe orbita 150 de tone si este incarcata cu 1.200t de combustibil. Poate dezvolta o viteza de sase ori mai mare ca viteza sunetului.

Sa urmarim asadar, live, cel mai important eveniment al secolului XXI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.