Veste bună pentru domeniul sănătății din județul Timiș, unde două obiective au fost aprobate pentru finanțare prin PNRR, Programul National de Redresare și Reziliență. Spitalul Municipal din Lugoj dar și Institutul Oncologic din Timișoara vor beneficia de bani de la guvern.

„Institutul Oncologic din Timişoara şi Spitalul Municipal din Lugoj au fost selectate pentru finanțare pe PNRR. Am satisfacția să fi participat la aprobarea finanțării celor mai mari sume pe care Timişul le va primi în domeniul medical. În curând, cei din vestul țării nu vor mai merge la Cluj pentru tratament oncologic. Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în acest laborios demers. Vor urma licitația şi construcția efectivă, iar de sărbătorit, sărbătorim la final.” spune deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis

Deocamdată, așa cum spune și deputatul Simonis, suntem în prima fază – cea de finanțare. Viitorul Institut Oncologic se dorește a fi amplasat la ieșirea din Timișoara, pe Calea Torontalului, pe locul în care este deja construită înca de acum 20 de ani o clădire în care trebuia să fie noul spital municipal al orașului … dar încă sunt planuri premature, urmează studiul de fezabilitate iar apoi proiectarea și construcția efectivă. Ca și timp, undeva între trei ani … și niciodată (dacă tinem cont de ruina de pe Torontalului).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.