În cursul săptămânii, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, le-a cerut celor din Primăria Timișoara să cedeze către CJT stâlpii care susțin linia de troleibuz pentru a purcede la lărgirea pe patru benzi a drumului din Dumbrăvița și pentru a nu pierde finanțarea pe fonduri europene. În mesaj, Alin Nica acuză PMT că împiedică realizarea lărgirii, prin necedarea stâlpilor către CJT. În replică, viceprimarul Timișoarei, Ruben Latcau, i-a răspuns:

„Timișorenii și timișenii pot vedea zilnic cât de performantă este instituția condusă de Alin Nica, atunci când urcă sau coboară de pe autostradă, la Giarmata. În disperare de cauză, acesta găsește scuze și inventează vinovați. Timișul este pe cale să piardă finanțarea europeană din cauza incompetenței președintelui Nica și a acoliților săi. Ca să fie foarte clar pentru toată lumea, așa cum relata și presa, la finele anului 2021, șantierul de pe DJ 691, între Timișoara și urcarea pe autostradă de la Giarmata, ajunsese la doar 28% stadiu de execuție, după 3 ani și jumătate de „lucrări în forță”. Apoi consiliul județean a rupt contractul cu vechiul constructor. De aproape un an, pe acest drum nu s-a mai mișcat nici măcar o piatră, nu există nici proiect tehnic actualizat, nici constructor, nici aviz de mediu. Tot primăria este de vină și pentru asta?

Pe de altă parte, CJ Timiș nu a avut nicio problemă să adjudece licitația pentru acest drum, ba chiar să pornească lucrările. Dacă nu ar fi avut dreptul să intervină asupra stâlpilor, Consiliul Județean nu putea semna acordul de finanțare și nici porni lucrările. Alin Nica este disperat acum pentru că e pe cale să piardă cea mai mare finanțare europeană a instituției pe care o conduce.

Nu, nu stâlpii de troleibuz sunt cauza blocării acestui proiect, ci nepăsarea lui Alin Nica față de problemele reale ale administrației. Dacă ar da mai des pe la birou, poate le-ar afla din timp. La fel cum nepăsarea lui se vede și la Castelul Huniade, un alt obiectiv esențial care nu mai poate obține finanțare europeană.
Dacă nu știe cum să ducă la bun sfârșit un proiect, în loc de ultimatumuri, Alin Nica ar trebui să ceară ajutor. Suntem bucuroși să i-l acordăm”-Ruben Lațcău, viceprimar al Timișoarei ” încheie Lațcău un comunicat trimis presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.