Ryanair renunță la peste 15 de rute pe care le operase spre și dinspre patru aeroporturi regionale din țara noastră, anunță Boardingpass.ro.

Compania low-cost irlandeză a decis să suspende pe o perioadă nedeterminată toate rutele regulate operate de pe aeroporturile din Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara. În prezent în Oradea Ryanair zboară spre și dinspre aeroporturile Stansted din Londra și Bergamo din apropiere de Milano, însă aceste două rute vor fi suspendate la finalul lunii martie 2023.

Într-un răspuns oficial, compania afirmă că această decizie a fost luată „din cauza lipsei de opțiuni de stimulare (n.r. subvenții) pe termen lung la aceste aeroporturi”. Astfel, în anul în care Timișoara devine Capitală Culturală a Europei, orașul nostru pierde cursele Ryanair către București și Milano – dând practic o lovitură mediului de afaceri dar și turismului local. În urmă cu câtiva ani, Ryanair a retras de pe Aeroportul Internațional Timișoara un număr important de curse spre destinații precum Londra sau Berlin, iar în acest moment administrația Aeroportului Timișoara nu e în stare să mențină operatorul low-cost în orașul de pe Bega.

Ca urmare a deciziei Ryanair, aeroportul din Oradea rămâne, din nou, doar cu ruta regulată spre București, iar de pe aeroporturile din Suceava și Timișoara va opera zboruri low-cost spre destinații internaționale doar compania Wizz Air.

De la aeroportul din Sibiu vor opera zboruri pe rute internaționale companiile Austrian Airlines, Lufthansa și Wizz Air.

Contactat de redacția noastră în urmă cu două săptămâni, privind retragerea curselor Ryanair din Timișoara, Călin Petrescu, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Timișoara nu a dat niciun răspuns privind plecarea operatorului irlandez din Timișoara. Momentul ales de Ryanair este cât se poate de prost atât pentru Timișoara cât și pentru administrația Aeroportului, care de pe o parte se laudă cu noi investiții în structura aeroportului, organizând conferințe aproape lunar, dar pe de altă parte operatorii low-cost părăsesc Timișoara – pe lângă Ryanair și Wizzair și-a redus în ultimul an atât numărul de curse cât și numărul de zboruri efectuate. Asta în timp ce numărul de curse Wizzair crește de la un sezon la altul pe aeroportul din Cluj, oraș comparabil cu Timișoara.

Ultima cursă programată între Timișoara și Milano Bergamo este la sfârșitul lunii martie, pe data de 25.

2 COMENTARII

  1. rusine. Aeropotul din Timisoara trage in jos orasul de multi ani. Probabil e dominat de coruptie si interese. Rusine!

  2. conducere de tot căcatu.
    în loc sa ii scoateți pe gunoaiele alea de la Wizz..care se lauda ca sunt low cost ajungi sa dai 300 euro pe bilet și te mai și hartuiesc la bagaj.
    de ce nu face Tarom rutele care le face Wizz ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.