În data de 15 decembrie la ora 18:30 la galeria Pygmalion, str. Episcop Augustin Pacha nr.8, va avea loc vernisajul expoziției de pictură „Poveste orientală” a artistului plastic Attila Bajko.

Expoziția cuprinde lucrările care au stat la baza ilustrațiilor cărții de poezie pentru copii Marea aventură a micii albine Mitsu (Editura Humanitas Junior).

Cuvântul de deschidere va fi făcut de Mircea Dragu, autorul cărții. 

Mitsu este o carte de poezie pentru copii, dar nu numai pentru ei. (S)pune în versuri o realitate entomologică, modul unic în care albinele japoneze au învățat să se apere de marea viespe orientală.

Când temuta viespe mandarină, o lighioană cât o vrabie, dă iama în câmpia parfumată unde trăiesc albinele europene, Mitsu, cea mai mică dintre ele, pornește în aventura vieţii sale. Cu zapis și învoire de la regina stupului, albina cea neînfricată pleacă în zbor peste mări și ţări, spre Orientul Îndepărtat, ca să înveţe de la albinele nipone tactici de apărare împotriva temutei viespi. În Ţara Soarelui Răsare, în stupii din grădina Yoko-Hara, Mitsu descoperă cât de importante sunt seriozitatea, răbdarea și munca în echipă și, mai cu seamă, află de la marele sensei Musashi secretul cu ajutorul căruia poate învinge înfricoșătoarea viespe. Vreţi să-l aflaţi și voi?

„Eu cred că oricâte povești cu albine s-ar scrie, tot nu sunt destule. De aceea, când apare o poveste ca Marea aventură a micii albine Mitsu, cu albine, viespi mandarine, lupte între rău și bine, eroi (un roi!) și cultură niponă (o tonă!), și mai e scrisă și în rime, o citesc pe nerăsuflate“, dezvăluie Carmen Tiderle, autoarea volumului Fabrica de lipici.

Parteneri: Direcția Județeană pentru Cultură Timiș – Librăria independentă „La Doua Bufnițe” –  Editura Humanitas Junior

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.