Iluminatul public din Parcul Botanic a fost pornit, pentru prima dată, ieri seară, de la ora 17. Proiectul de instalare a unui sistem de iluminat inteligent, finanțat din fonduri europene nerambursabile, a fost finalizat, urmând a fi recepționat de Primăria Municipiului Timișoara.

„Șantierul a început efectiv la finele lunii august a acestui an, după ce, împreună cu specialiștii din primărie, am făcut mai multe modificări ale proiectului astfel încât acesta să nu afecteze flora acestui parc superb al Timișoarei. Inițial, unii dintre stâlpi ar fi trebuit construiți foarte aproape de arbori. De asemenea, iluminatul inteligent, reglabil, ne permite să protejăm copacii existenți, pentru că și lumina prea puternică îi poate afecta. Două dintre alei, cele tranzitate mai des, vor fi iluminate mai intens, iar celelalte vor avea iluminatul diminuat. Constructorul ne-a anunțat, azi, că lucrările au fost finalizate, cu mult înaintea termenului contractual. Va urma o perioadă de verificare și recepție a lucrărilor, iar orice problemă va fi remediată. De azi, timișorenii se pot bucura de acest minunat parc și după apusul soarelui”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Valoarea totală a contractului a fost de 2.082.413,26 lei fără TVA. Executant – Elby Energy Projects SRL.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional-Regional 2014-2020, contribuția Primăriei Municipiului Timișoara fiind de 2%, reprezentând cofinanțarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.