Serviciul de prim ajutor integrat a fost implementat în Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”, în parteneriat cu MENSAVE.

Ieri, 28.11.2022, s-a dat alarma în Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia”, în cadrul unui exercițiu de simulare specific.
O persoană care se afla în terminalul de sosiri externe a acuzat dureri puternice în zona pieptului. A primit imediat ajutor din partea unei alte persoane care se afla în apropiere, iar ulterior a fost anunțată echipa medicală de prim ajutor din cadrul Aeroportului.

La fața locului a sosit imediat echipa de prim ajutor integrat care a constatat imedicat că este vorba despre un stop cardio-respirator. S-au început manevrele de resuscitare urmate de protocolul primului ajutor avansat: montarea pipei Guedel, oxigen cu balon de ventilatie și medicație. Pentru că în incinta Aeroportului Internațional Timișoara “Traian Vuia” există două defibrilatoare automate externe (AED), unul dintre ele a fost folosit în acest stop cardio-respirator. Manevrele de prim ajutor au durat 15 minute, până când victima a prezentat semne că își revine și a fost preluată de echipajul de prim ajutor de pe ambulanță.

Așa a arătat astăzi scenariul de prim ajutor integrat în care a constat simularea. Suntem fericiți că acest proiect a fost implementat în cel mai mic detaliu, iar prin aceste acțiuni Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia” devine primul aeroport din România cu o echipă de prim ajutor instruită la cel mai înalt nivel și care are în folosință defibrilatoare automate externe (AED).
Suntem fericiți că Timișoara bifează o nouă premieră și este lider în serviciul de prim ajutor prin implementarea acestui proiect.

Important de reținut este faptul că acest proiect a fost realizat în parteneriat cu MENSAVE, companie care oferă cursuri de prim ajutor la cel mai înalt nivel și la standarde europene, și că face parte dintr-un concept mai amplu – DefibSAVE – despre care găsiți mai multe detalii aici: https://mensave.ro/ce-este-proiectul-defibsave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.