Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat, joi, că municipiul a câștigat 308 milioane de lei în cadrul Rundei 2 a componentei C10 din PNRR. Aceasta este cea mai mare finanțare europeană câștigată vreodată de municipiu și reprezintă mai mult de un sfert din banii totali alocați pentru această rundă din PNRR. Fondurile vor fi folosite pentru achiziția a 55 de mijloace noi de transport, 100% electrice.

„Aseară am primit o veste bună din partea Ministerului Dezvoltării. Ne-au comunicat că au aprobat cea mai mare finanțare europeană din istoria Timișoarei, care va presupune schimbarea flotei de transport în comun. Vom primi 308 milioane de lei prin PNRR. Este peste un sfert din finanțarea totală propusă pe această linie”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Din aceste fonduri, Primăria Municipiului Timișoara va achiziționa 55 de mijloace de transport în comun, 100% electrice: 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie cu baterii, 8 troleibuze cu motor electric.

În prima rundă de finanțare pe această componentă, Primăria Municipiului Timișoara a depus un proiect de achiziție a 25 de troleibuze, în valoare de 71 de milioane de lei (TVA inclus). Astfel, în total, prin PNRR, Timișoara va achiziționa 80 de vehicule nepoluante noi. Iar împreună cu celelalte proiecte europene de achiziție de mijloace de transport în comun, noua flotă va însuma 150 de vehicule noi.

„În acest mandat vom avea toată flota înlocuită. 150 de mijloace de transport noi în Timișoara, toate electrice. Asta schimbă radical fața transportului în comun în Timișoara și el redevine coloana vertebrală a traficului din oraș. Niciun oraș din Europa nu reușește să facă față traficului auto decât dacă investește masiv în transportul public”, a mai declarat primarul Dominic Fritz.

Lista proiectelor care câștigătoare în cadrul Rundei 2 a componentei C10 din PNRR poate fi consultată aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.