Peter Johnny Weissmuller s-a născut în 2 iunie 1904 în România a devenit celebru prin seria de filme Tarzan the Ape Man (Tarzan omul-maimuță-1932), ecranizări inspirate de romanele lui Edgar Rice Burroughs.

La doar șapte luni, Johnny a emigrat, cu părinții săi, în Statele Unite, iar pentru că a afirmat mereu, că a venit pe lume pe pământ american, Tarzan n-a fost considerat niciodată român. Puțini știu însă că primul om din istorie care a înotat sută de metri liber în mai puțin de un minut și întâiul cu sub cinci minute la 440 de yarzi a fost născut în cartierul Freidorf din Timișoara.

Întrucât era un copil bolnăvicios, părinții lui Johnny au fost sfătuiți de către un medic să îl ducă pe acesta la înot. Din acel moment a intrat pe mâinile antrenorului Bill Bachrach care i-a pus bazele unei cariere de înot impresionante. Începând de atunci, Tarzan nu a pierdut nicio întrecere, astfel între anii 1924-1928, a devenit cinci ori campion olimpic la înot și deținătorul a 67 de titluri mondiale și 52 de titluri naționale.
„Associated Press” l-a catalogat ca fiind cel mai mare înotător din prima jumătate a secolului trecut.

Se povestește că în timpul revoluției cubaneze, pe când Johny Weissmüller juca golf cu niște prieteni în Cuba, jucătorii s-au trezit înconjurați de revoluționari înarmați. Fără să-și piardă cumpătul, Weissmüller a lansat celebrul strigăt al lui Tarzan, iar soldații, recunoscându-l, au fost foarte încântați să escorteze grupul într-o zonă sigură.

Actorul de televiziune, înotătorul cu performanțe istorice s-a stins din viață în 20 ianuarie 1984 în Acapulco, Mexic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.