Întrebat dacă vor avea timișorenii căldură la iarnă, primarul Timișoarei, Dominic Fritz a declarat că nu știe, menționând că acest fapt depinde de mai mulți factori, printre acestea aflându-se și războiul din Ucraina.

„Primăria și Colterm au făcut tot ce ține de ele ca să avem, dar acum nu am un glob de cristal, ce se întâmplă în Ucraina, ce se întâmplă cu domnul Putin, ce se întâmplă în Europa. Dar cu siguranță noi din martie ne-am pregătit pentru această iarnă.”

Primarul a explicat și numirile pe criterii politice pe care le-a făcut în administrația locală de când a venit la putere, exact după modelul vechilor partide.

„E clar că într-o administrație USR, prin definiție, oamenii care sunt numiți sunt numiți cu puterea politică pe care o deține momentan USR. Cine să numească acești oameni, dacă nu USR? Că nu lăsăm PSD să numească oameni în Timișoara, că n-au câștigat alegeri. Important este și asta este o abordare care uneori este criticată în interiorul partidului meu, important pentru mine este că primează calitatea profesională a omului și nu afilierea politică. Din șase consilieri personali, unul singur este membru de partid. Așa sunt multe exemple și la alte numiri. De aceea, cred că această critică e destul de ipocrită și nu corespunde cu realitatea. În același timp, nu ascund faptul că mă bucur că am mulți colegi de partid care sunt bine calificați și care se implică într-un partid tocmai pentru că le pasă de comunitatea lor și vor să se implice. Și nu exclud anumite posturi. Încă mă bucură oricine care vrea să lucreze în administrație și în politică cu bună credință și cu profesionalism. De aceea, această încercare de a pune ștampilă de politruc este și o strategie să intimideze oamenii de bună calitate să nu vină”, a declarat edilul.

Dominic Fritz face apel la întelegere între partide și le cere membrilor acestora să aibă o atitudine civilizată și constructivă.

”în Primăria Timișoara avem doi viceprimari. Unul este de la USR, unul este de la PNL. Dar în continuare PNL are această strategie schizofrenă, să vrea să fie și la guvernare, cu un viceprimar, să vrea să fie și în opoziție. De aceea, și în ședințele de CL e mult scandal uneori, sunt multe discuții, dar apoi trece proiectul. (..) Din păcate, unii cred că profită politic, dacă timișorenii au impresia că este scandal. Important este că am reușit să trec toate proiectele majore pentru Timișoara, chiar atunci când au fost blocate. Mai ales cu ajutorul opiniei publice am reușit să conving și celelalte partide să le și voteze. M-aș bucura, și mulți timișoreni s-ar bucura, dacă am avea o atitudine mai civilizată și mai constructivă din partea partidelor de opoziție din CL. Deci, ca să vă răspund, avem un partid care nu s-a hotărât dacă este în opoziție sau la guvernare. Eu am o oarecare înțelegere, pentru că la PNL sunt mari lupte interioare, sunt tot felul de tabere care nu se înțeleg și e un pic mai greu pentru ei să aibă o atitudine coagulată.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.