Timișoara va găzdui în luna septembrie a anului viitor ședința Comisiei Civex din cadrul Comitetului European al Regiunilor, a anunțat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. În capitala Banatului vor veni politicieni europeni, naționali, locali, experți de nivel înalt într-un dialog relevant cu cetățenii și actorii sociali.

Timișoara va găzdui în luna septembrie a anului viitor ședința Comisiei Civex din cadrul Comitetului European al Regiunilor , unde se vor întruni politicieni europeni, naționali, locali, experți de nivel înalt într-un dialog relevant cu cetățenii și actorii sociali.

Timișoara va găzdui ședința Comisiei Civex- comisia pentru cetățenie, guvernanță, afaceri externe și instituționale din cadrul Comitetului European al Regiunilor, cât și conferința pe tema consolidării cetățeniei europene, anunță Alin Nica, președintele delegației României la Comitetul European al Regiunilor.

„În anul Capitalei Europene a Culturii, Timișoara va găzdui ședința Comisiei CIVEX din cadrul Comitetului European al Regiunilor, cât și conferința pe tema consolidării cetățeniei europene. Am reușit să obțin votul majorității membrilor Comisiei de a găzdui reuniunea la Timișoara, în perioada 18 – 19 septembrie 2023. Conferința va reuni politicieni europeni, naționali, locali, experți de nivel înalt într-un dialog relevant cu cetățenii și actorii sociali.

Un eveniment de o asemenea anvergură va pune întreaga regiune în lumina reflectoarelor. Tema propusă și agreată de membrii comisiei, consolidarea cetățeniei europene prin promovarea identității europene și a valorilor democratice, oferă un cadru de dezbatere pe domenii actuale, precum democrație, educație, cultură și tineret. Vom avea oportunitatea de a promova Timișul, de a arăta și pe această cale că județul nostru îmbrățișează și se ghidează după valorile care stau la baza familiei europene.” a transmis Alin Nica, pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.