Viceprimarul Timișoarei din partea PNL, Cosmin Gabriel Tabără se arată supărat pe faptul că în planul de dezvoltare al orașului, administrația locală nu ține cont de spiritul locului și dezvoltarea identității timișorenilor prin reabilitarea unor locații emblematice ale orașului precum: Flora, Ceasul Floral, Ștrandul Uszoda, Parcul Rozelor, Parcul Copiilor, Fântâna cu Pești, Piața Badea Cârțan (Piața de Fân), Piața Iosefin, Piața `700 sau Ocsko.

„Cine este născut și crescut în Timișoara simte pulsul real al acestui oraș și cunoaște că sunt câteva locații emblematice pentru timișoreni, repere ale tradiției locurilor noastre. Mă refer la câteva dintre ele cum sunt Flora, Ceasul Floral, Ștrandul Uszoda, Parcul Rozelor, Parcul Copiilor, Fântâna cu Pești, Piața Badea Cârțan (Piața de Fân), Piața Iosefin, Piața `700, Ocsko, care ne-au marcat atât tinerețea noastră cât și a părinților și bunicilor noștri.Orice plan de dezvoltare al orașului trebuie să țină cont de spiritul locului și în jurul acestuia să îmbrăcăm frumos viitorul urbei noastre. Altfel, nu putem construi și să facem pași importanți înainte fără a cuprinde în dezvoltarea lui identitatea timișorenilor.” a declarat viceprimarul, Cosmin Tabără.

Potrivit propriilor declarații, acesta a mai propus în urmă cu un an, refacerea Bazei Sportive Uszoda, însă fără niciun rezultat.

„În urmă cu un an, am intenționat să promovez un amendament la bugetul local pentru refacerea Bazei Sportive Uszoda, dar am primit asigurări că ea va fi refăcută. Din păcate, e sfârșit de an și nu s-a întâmplat nimic.”

Printr-o postare transmisă pe o rețea de socializare, Cosmin Tabără și-a luat angajamentul ca în bugetul pe 2023, alături de membrii Partidului Național Liberal să aloce sume importante pentru refacerea acestor locații emblematice care reprezintă o nouă posibilitate de a atrage mai mulți turiști în orașul de pe Bega.

„ În noul buget voi propune finanțarea refacerii acestei baze și repunerea ei în circuit sportiv și de agrement al Timișoarei. Timișorenii au nevoie de ea, mai ales că la construcția viitorului Complex Sportiv din Calea Lipovei nu se întrevede nimic, iar Autorizația de Construire zace semnată de primar pe undeva printr-un sertar prăfuit.Am susținut întotdeauna că Piața 700 reprezintă un simbol pentru Timișoara, dar și o parte negativă a orașului în acest moment, prin lăsarea ei pe marginea bugetului pentru investiții din acest an așa cum sunt lăsate de izbeliște și celelalte locații simbol ale Timișoarei. În bugetul pe anul 2023 voi susține împreună cu colegii de la Partidul Național Liberal asigurarea unor sume importante pentru refacerea acestor locații.Toate locațiile simbol ale Timișoarei pot atrage turiști și pot deveni un magnet economic, dacă știm ce avem de făcut, dacă știm să brodăm legătura dintre tradițional-clasic și contemporan.

Timișoara are nevoie de o administrație care să îndrăznească să i se spună povestea, nu doar prin proiecte de buzunar sau de nișă, ci prin proiecte de anvergură bine gândite care să îmbine tradiția arhitetcurală a Timișoarei cu modernismul noilor clădiri.

Această legătură brodată, mai întâi povestită, poate fi transpusă în practică, pentru ca locurile simbol pentru timișoreni să devină un motor pentru dezvoltarea uniformă atât urbanistică, precum și economică a orașului devenind spații magice în care povestea noastră să se lase auzită de la sine de cei care trec pragul minunatului nostru oraș.” a mai adăugat viceprimarul, Cosmin Tabără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.