Două noi proiecte care au ca scop îmbunătățirea condițiilor de transport în comun au fost votate astăzi, 13 octombrie, de către membrii Consiliului Local Timișoara. 
Cea mai mare sumă solicitată de Timișoara este de 308,5 milioane de lei și prevede achiziționarea de noi vehicule pentru flota de transport a municipiului, și anume 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie și 8 troleibuze cu motor electric.  

„Ținta noastră este ca în următorii ani să înlocuim vechea flotă de transport public cu vehicule nepoluante și să avem un transport public confortabil, modern și 100% verde. În această toamnă așteptăm primele autobuze electrice să ajungă la Timișoara în urma unui parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, avem în evaluare achiziția a 25 de troleibuze noi și acum depunem documentația tehnică pentru încă 55 de mijloace de transport public nepoluante. Doar modernizând transportul public putem să îmbunătățim circulația în Timișoara”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.  

Pentru cel de-al doilea proiect este necesară finanțarea cu 259 milioane de lei, fonduri provenite prin PNRR, acestora li se adaugă 49 de milioane de lei pentru TVA, cheltuieli suportate din bugetul de stat.  

Bugetul va fi distribuit per tip de vehicul după cum urmează: 85,4 milioane de lei pentru autobuze, 199,2 milioane de lei pentru tramvaie și 23,9 milioane pentru troleibuze.  

Primăria Timișoara a depus în această primăvară o cerere de finanțare care se află încă în evaluare, acesata prevede achiziția a 25 de troleibuze.  

Proiectul „Achiziția sistemului de e-ticketing necesar îmbunătățirii transportului public de călători în zona Timișoara”, a fost aprobat prin exprimarea a 20 de voturi. Ambele proiecte vor fi depuse în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență 2020 – 2026. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.