Îbcepând de azi de la ora 10:00, Timișoara va avea un nou cetățean de onoare în persoana matematicianului Adrian Constantin. Ceremonia de decernare a titlului de Cetățean de onoare al Municipiului Timișoara domnului Adrian Constantin va avea loc în sala festivă a Liceului Nikolaus Lenau (str. Gh. Lazăr nr. 2).

Cine este Adrian Constantin?

Născut în Timișoara și absolvent al Liceului „Nikolaus Lenau”, reputatul matematician Adrian Constantin a urmat cursurile Universității Sophia Antipolis din Nice. Doctoratul l-a obținut la Universitatea din New York, în 1996, iar apoi a urmat studii post-doctorale la universitățile din Basel și Zürich.
Cariera sa include deținerea unor prestigioase funcții academice la Universitatea Newcastle uponTyne, Universitatea din Lund, Trinity College din Dublin (TCD), Universitatea din Viena sau King’s College din Londra.

Profesorul Constantin are un renume mondial, legat de rolul matematicii ȋn geofizică. Studiile sale și-au dovedit din plin utilitatea, printre altele – ȋn cercetarea fenomenelor climatice și ȋntâmpinarea dezastrelor naturale, precum tsunami sau uraganele. Acestor domenii de cercetare li se adaugă cele de analiză matematică și propagarea undelor hidrodinamice.

Cu peste 160 de publicații și 11000 de citări, Adrian Constantin a fost distins cu numeroase titluri și premii, de către instituții de prim rang din lumea științifică.

Ceremonia de acordare a distincției de Cetățean de onoare al Municipiului Timișoara va fi urmată de un dialog pe care Adrian Constantin îl va purta cu elevii Liceului „Nikolaus Lenau”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.