Primăria condusă de Dominic Fritz a început transformarea cartierului Fabric, cel mai provocator proiect de regenerare urbană a unui spațiu istoric al Timișoarei. Patru piețe și 12 străzi, peste 56.000 de mp, aproape 6 hectare de spațiu public sunt regândite pentru a fi mai accesibile cetățenilor. Locuitorii din cartierul Fabric vor avea cu peste 5000 de mp mai mult spațiu verde și mai multe locuri de joacă pentru copii, spune USR Timiș într-un comunicat remis presei.

Proiectul a intrat în faza de consultare publică, iar în funcție de răspunsul locatarilor, echipa de proiectare poate să facă îmbunătățiri proiectului pe care primăria îl va implementa. Consultarea publică va dura până în 23 octombrie.

Pentru prima dată în Timișoara, primăria pune în discuție o documentație tehnică în etapa de concept. Propunerea arhitecților urbaniști poate fi consultată online aici: https://decidem.primariatm.ro/processes/ConsultareTraian22. Și tot aici se pot formula și propuneri de îmbunătățire a acesteia.

Cei care nu au acces la internet că pot lăsa sugestiile lor, pe formulare, la Biroul de reabilitare cartiere istorice (str. Ștefan cel Mare nr. 2 – Palatul Ștefania din Piața Traian), de luni până joi, între orele 9 și 16.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.