Și în acest weekend, 5 – 7 august, polițiști timișeni vor acționa în județul Timiș pentru prevenirea, descurajarea și combaterea oricăror evenimente negative, fiind asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice în locurile aglomerate și în proximitatea adunărilor publice, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, spune IPJ Timiș într-un comunicat remis presei.

Totodată, polițiștii rutieri vor acționa pe principalele artere din județul Timiș, atât în vederea depistării conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, cât și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Să nu omitem nici prezenta polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, care împreună cu polițiștii Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității și Biroului Siguranță Școlară din cadrul I.P.J. Timiș și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog vor desfășura activități pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri.

Având în vedere faptul că este prioada concediilor, iar traficul rutier a devenit destul de aglomerat, revenim cu rugămintea de a manifesta o atenție sporită pe timpul deplasărilor, astfel încât să fie evitate evenimentele rutiere negative.

Pietonilor le recomandăm să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric.

De asemenea, IPJ Timiș spune că polițiștii timișeni vor desfășura în perioada următoare activități în zona sălilor de evenimente, în vederea verificării modului de utilizare a materialelor pirotehnice, precum și a nivelului sunetului produs de tehnica folosită la petreceri, astfel încât să fie respectate prevederile legale.

Celor care vor petrece în acest weekend, le recomandăm să o facă astfel încât să nu deranjeze alți cetățeni și totul sa fie în limitele legii. Scopul îl reprezintă prevenirea accidentelor cauzate de utilizarea necorespunzătoare a artificiilor, precum și prevenirea evenimentelor de natură a tulbura ordinea și liniștea publică.

Nu în ultimul rând, dacă sunteți victime ale unor infracțiuni, nu ezitați să apelați serviciul unic de urgență 112 sau cea mai apropiată unitate de poliţie.

Practic, în comunicatul de presă, IPJ Timiș spune că politiștii timișeni vor face în weekend exact ce este scris în fișa postului și ce ar trebui să facă zi de zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.