Administratia Nationala de Metrologie si Hidrologie transmite un cod portocaliu pentru zona Banatului, zona in care temperaturile vor atinge și 44 de grade. „Pe parcursul zilei de sâmbătă (23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.” spun reprezentanții ANMH.

Admiinistratia locală din Timișoara anunță prin Dominic Fritz, primarul orașului, că este pregătită să facă față valului de căldură.

„Traversăm câteva zile de foc.
Aveți grijă de dumneavoastră, ascultați recomandările medicilor și pe cei mai tineri îi îndemn să fie alături de cei vulnerabili în aceste perioade.
👉Punem la dispoziția persoanelor vulnerabile care nu pot merge să își ia apă, medicamente sau alimente, un număr de telefon de la Direcția de Asistență Socială, unde pot suna și primi ajutor, 24 de ore din 24. Deschidem ușile centrelor de zi pentru timișorenii care au nevoie să răcorească sau pentru cei care nu au unde să se adăpostească.
👉Numărul este 0356 981
👉Polițiștii locali vor fi prezenți în zonele cu trafic pietonal intens și cu puțină umbră pentru a fi de ajutor în cazul în care cuiva i se face rău pe stradă.
👉În tramvaie, autobuze și firobuze aerul condiționat funcționează, în ultimele zile au fost reparate aparatele de climă în opt tramvaie Armonia și orice defecțiune la climatizare e rezolvată cu prioritate. Pentru a preveni accidentele, se udă zilnic, liniile de tramvai și se verifică firele electrice.
👉Am suplimentat numărul de străzi și de mașini de intervenție care stropesc străzile, mai ales în perioada serii pentru a face aerul mai respirabil.
👉În Timișoara, nu avem probleme cu distribuția apei. În plus, Aquatim are pregătite surse suplimentare de apă în caz de incendii.
👉Deschidem un nou punct de prim ajutor la Gară, care vine în completarea celor de la Poștă, Operă, oficiul poștal de pe str. 1 Decembrie și Piața iosefin.
Stați înăuntru la orele de vârf. E posibil ca în perioada aceasta, acel drum afară să nu merite riscurile asupra sănătății dumneavoastră.
În cazul în care sunt probleme, suntem aici, pregătiți să vă ajutăm. Aceste perioade cu vreme extremă sunt noua normalitate, la care trebuie să învățăm să ne adaptăm și să ne ajutăm unii pe alții.” încheie Dominic Fritz o postare pe Facebook.

Avertizarea meteo este valabilă până sâmbătă seara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.