În perioada 16-22.05.2022, polițiștii rutieri au acționat în județul Timiș pentru pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Pe parcursul săptâmânii trecute, polițiștii au avut ca obiective verificarea legalității transportului rutier de persoane, combaterea comportamentului agresiv,combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor/vehiculelor, combaterea abaterilor săvârșite de către biciclisti și pietoni, combaterea consumului de alcool/droguri, combaterea folosirii telefonului mobil la volan și combaterea abaterilor la regimul legal de viteza.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 1084 de sancțiuni contravenționale pentru nerespecatrea prevederilor OUG 195/2002, dintre care 395 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legale de viteză, 24 pentru constatarea neregulilor privitoare la efectuarea transportului de persoane, 25 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 14 pentru neacordarea priorității pietonilor, 9 pentru neacordarea priorității vehiculelor, 4 pentru conducere agresivă, 11 pentru folosirea telefonului mobil la volan, 13 pentru oprire neregulamentară, 30 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 76 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, etc.

Au fost reționute în vederea suspendării dreptiului de a conduce 129 de permise de conducere, dintre care:
-38 pentru nerespectarea regimului legal de viteză,
-25 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului
-14 pentru neacordarea priorității pietonilor
-11 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor
-4 pentru conducerea agresivă
-37 pentru alte abateri.

Au fost retrase 47 de certificate de înmatriculare. Au fost constatate 25 de infracțiuni la regimul circulației, cele mai multe fiind pentru conducerea sub influența alcoolului.

Notă: Ceea ce vedem pe șosele este doar efectul lipsei de educație dar și efectivelor mici cu care poliția alege să iasă pe drumurile publice. Vă aducem aminte că în decursul anului trecut, o parte din politiștii de la înmatriculări și permise auto au fost reținuți pentru infracțiuni de corupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.