Trio Petre format din violonista Luminitza Petre, violonistul Adrian Vasile și violoncelistul Horațiu Ludușan va susține joi, 28 aprilie, de la ora 19, la Sala Capitol, un recital cameral, având în program următoarele piese:
– E. von Dohnányi – Serenada în do major, op.10;
– F. Schubert – Trio în si major, D 471;
– L. van Beethoven – Trio nr.1 în sol major, op.9.

Trio-ul de coarde Petre, a luat ființă în anul 2020 , anul pandemiei, din necesitatea atât de stringentă de a face muzică de cameră, atunci când sălile de concerte au rămas goale iar orchestrele au amuțit. Este format din cei trei muzicieni cordari: Luminitza Petre (vioară), Adrian Vasile (violă), Horațiu Ludușan (violoncel).

Prima întâlnire a muzicienilor a avut loc în februarie 2020, la Sala Radio București, cu ocazia Concertului Orchestrei de Cameră Radio, cu Luminitza Petre în dublă ipostază ca dirijoare și solistă. Remarcând talentul deosebit și implicarea celor doi muzicieni ai Orchestrelor Radio, Luminitza Petre i-a invitat în cadrul Concertelor din grădină, din vara 2020, unde împreună s-au bucurat de mare success, în formația de Trio de coarde. Au urmat invitații la Ziua educației, la Noaptea muzeelor de la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, la Palatul Culturii Ploiești, Centrul Județean de Cultură Prahova, la aniversarea a 250 de ani pe 17 decembrie a compozitorului Ludwig van Beethoven, la Goethe Institut București în Concertele de Anul Nou , ianuarie 2021 si 2022, Concertelor Pascale la Filarmonica Banatul Timisoara, si la Centrul Cultural Deva, a urmat invitația de a concerta în cadrul Festivalului International George Enescu, editia aniversara 25, septambrie 2021.
Adrian Vasile este actualmente Solo violist la Filarmonica Brașov, iar Horațiu Ludușan este artist instrumentist violoncelist, la Filarmonica George Enescu București.

Prețul biletelor și programul casieriei pot fi consultate aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.