Guvernul Ungariei a decis să prelungească până la 1 iulie măsurile de îngheţare a preţurilor la carburanţi şi la anumite alimente, a anunţat premierul ungar Viktor Orbán, miercuri, potrivit hirado.hu. Orbán a transmis, într-un clip video publicat pe pagina sa de Facebook, că guvernul a abordat problema preţurilor la carburanţi şi la alimente în cadrul şedinţei de miercuri. Orbán a subliniat că preţurile cresc în toată Europa, cauza principală a creşterii fiind războiul din Ucraina, iar până la încheierea acestuia, preţurile vor tot creşte.

„Cu toate acestea, în Ungaria nu putem sta cu mâinile în sân: guvernul face tot posibilul pentru a proteja familiile de consecinţele creşterii preţurilor”, a declarat Orbán. El a adăugat acesta este motivul pentru care au aplicat măsura îngheţării preţurilor la carburanţi şi la anumite alimente, însă perioada pentru care a fost valabilă această măsură urmează să expire în curând.

„Astăzi a trebuit să hotărâm ce să facem. Am decis să prelungim până la 1 iulie îngheţarea preţurilor la carburanţi şi alimente, astfel că preţurile rămân aceleaşi atât pentru carburanţi, cât şi pentru alimente. Facem tot posibilul pentru a proteja familiile”, a spus Orbán.

În prezent, prețul benzinei și motorinei în Ungaria este plafonat la 480 forinți pe litru (aproximativ 6,3 lei per litru) . Limita maximă de aprovizionare zilnică este de 50 litri pentru mașinile mici la unele pompe, toate pompele din Ungaria afișând prețul de 479,9Ft / litru la carburanți. Comparativ, în România prețul motorinei standard este la 8,6 – 8,8 lei , cu peste doi lei în plus față de țara vecină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.