Primăria Timișoara a relansat licitația pentru proiectul de magistrală verde Calea Șagului, care vizează remodelarea uneia dintre arterele principale ale municipiului Timișoara, spune viceprimarul Ruben Lațcău într-o postare pe Facebook. Valoarea totală a proiectului este de 1,5 milioane lei pentru proiectarea reamenajării urbane a rutei Sinaia – Calea Sagului.

„Contrar mesajelor care s-au vehiculat în spațiul public, ceea ce am cerut ca administrație a fost să avem cel puțin două variante reale pentru documentație. Proiectele de investiții publice au o etapă de documentație (SF/DALI) în care proiectantul câștigător trebuie să ofere minimum două soluții tehnice. Cel mai adesea ne trezim cu o singură soluție reală și o altă variantă de umplutură. Cu acest proiect vrem să prezentăm Consiliului Local Timișoara două variante care să fie diferite și nu doar de umplutură: una fără bandă dedicată și o variantă cu o bandă dedicată pentru transportul public” spune viceprimarul Timișoarei.

Calea Șagului e principala radială care leagă Timișoara de sudul județului și de Serbia. Ea are un volum de trafic mediu pe zi de 20.000 de vehicule. Pentru o comparație, Centura de Nord are 22.000, DN6 (Recaș – Timișoara) are 15.000 și autostrada A1, pe sectorul adiacent Timișoarei, are încă aprox. 15.000 de vehicule pe zi.

„Chiar dacă noi numărăm vehiculele, mobilitatea este despre oameni și decizia de design pe care vrem să o luăm este următoarea: cum ar fi mai bine să se deplaseze zecile de mii de cetățeni care circulă pe această arteră? Cu mașina? Cu autobuzul? Odată ce avem două variante reale vom putea lua o decizie” spune Lațcău.

Magistrala Verde se întinde de la Piața Mocioni până aproape de Shopping City și va deveni unul din cele mai mari proiecte de infrastructură din oraș. Aceasta va include elemente de mobilitate pietonală, velo, cu transportul public și cu autovehicule. Printre cerințele pe care PMT le-a inclus se numără locații mai multe pentru stații de încărcare a vehiculelor electrice, aliniamente de copaci autohtoni cu costuri rezonabile de întreținere și punerea în valoare a patrimoniului arhitectural. Primăria Timișoara vrea ca prin acest proiect să construiscă un spațiu public de calitate, care să schimbe în bine viața celor care locuiesc în Calea Șagului.
Termenul de depunere al ofertelor este 23 mai. Anunțul este disponibil aici.

Articolul precedentTrafic restricționat la Gara de Nord! Timp de 5 zile nu va mai circula niciun mijloc de transport în zona respectivă – vezi unde sunt noile capete de linie pentru tramvaie, autobuze și troleibuze
Articolul următorVictorie pentru Politehnica Timișoara în meciul cu ultima clasată, Dacia Unirea Brăila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.