Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut joi liderilor NATO, cărora le-a vorbit în deschiderea summitului extraordinar de la Bruxelles, să acorde Ucrainei 1% din flota aliată de tancuri și avioane, ceea ce ar însemna circa 200 de tancuri.

„Armata ucraineană rezistă de o lună de zile în condiții inegale! Și eu repet același lucru de o lună de zile. Pentru a salva oamenii și orașele noastre, Ucraina are nevoie de asistență militară – fără restricții”, a declarat Zelenski, potrivit unei transcrieri oficiale citate de Politico.

„Aveți cel puțin 20.000 de tancuri! Ucraina a cerut un procent, 1% din toate tancurile voastre! Dați-ne sau vindeți-ne aceste tancuri. Dar nu avem încă un răspuns clar. Cel mai rău lucru în timpul războiului este să nu ai răspunsuri clare la cererile de ajutor”, a mai spus președintele Ucrainei.

În ceea ce privește avioanele de luptă, Zelenski a declarat că NATO a dezamăgit până acum Ucraina. „Ucraina a apelat la voi pentru avioane. Ca să nu pierdem atât de mulți oameni”, a spus el. „Voi aveți mii de avioane de luptă! Dar nu ni s-a dat încă niciunul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.