Prețul petrolului a scăzut din nou vineri și este pe cale să înregistreze cea mai mare scădere săptămânală din noiembrie încoace, după ce a oscilat din cauza temerilor că mai multe țări vor interzice importurile din Rusia, în timp ce alți mari producători semnalează însă că pot majora oferta, notează Guardian. În România, situația e complet inversată, partial și datorită ineficienței Guvernului și statului în a gestiona acțiunile speculanților din piață – benzină și motorina se vinde la cele mai ridicate prețuri la pompa din întreaga istorie a României, la unele benzinării litrul de benzină a ajuns și la 9 lei, menținându-se la valori ridicate după specula de miercuri.

Prețul țițeiului Brent, referința internațională, era în scădere cu 1,34 %, la 108,44 dolari la ora 11:25 (ora României) după ce în ședința precedentă se corectase deja cu 1,6%. Țițeiul american West Texas intermediate s-a ieftinit cu 0,13%, la 105,88 dolari pe baril, după un declin de 2,5% joi.

După ce luni a atins maximul ultimilor 14 ani, de 139,13 dolari pe baril, Brent este pe cale să consemneze o scădere de 7% în această săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.