O scurta lista de sfaturi si sugestii pentru cumpararea hranei uscate.

Cu atât de multe opțiuni disponibile azi pe piata din Romania, să știi ce hrană ar trebui să îi dai animalului tău de companie devine o sarcina mai grea decat oricand. Produsele deshidratate sunt o alternativă convenabilă la plicuri și conserve. Poți să oferi cât de mult ai nevoie, în timp ce te adaptezi la nevoile nivelului de activitate al cainelui tău. De asemenea, hrana uscata pentru caini este usor de depozitat si rezista mult timp. In plus, aceste alimente pot sa fie deosebit de utile cand vine vorba de o dietă obișnuită, ca supliment de masă sau ca mancare temporară atunci când călătoriți.

Comanda online mancare uscata pentru caini de la Petmax.ro! 

Calitatea inainte de toate – iata cum identificam cu succes hrana uscata pentru caini 

Iată ce trebuie să căutați la mancarea pentru câini și care sunt criteriile pe care le putem folosi  pentru a identifica mancarea uscată potrivita pentru câini.

Expertii ne recomanda sa alegem produse care au afisate surse de proteine animale (numite clar) în fruntea listei de ingrediente. Ingredientele din hrana pentru animale de companie sunt listate în ordinea greutății ingredientului respectiv în formulă, astfel încât ceea ce se află în capul listei este prezent în hrană în cea mai mare cantitate. De ce sunt importante sursele de proteine animale? Proteinele animale conțin mai mulți aminoacizi de care câinii au nevoie decât proteinele de origine vegetală; cu cât o proteină furnizează mai complet aminoacizii de care au nevoie câinii, cu atât mai multă calitate este considerată a avea acea proteină. 

De asemenea, specialistii spun ca acea sursă de proteine animale să fie identificată în funcție de specie, indiferent dacă este vorba de carne, organe sau orice alta sursa. Astfel putem sa evitam si alergenii.

Carnea folosita in acest tip de hrana este adesea obținuta printr-un proces care o mare parte din umiditate (și o mare parte din grăsime) este îndepărtată din carne. Astfel, carnea de aici este o sursă foarte concentrată de proteine. Kilogram cu kilogram, aceasta mancare furnizează mult mai multe proteine la un cost mai mic decât carnea proaspătă. Dar cărnurile proaspete adaugă gusturi și arome atrăgătoare alimentelor – sa nu uitam. De asemenea, acestea sunt adăugate la amestecul alimentar chiar înainte ca alimentele să fie preparate.

Sa nu uitam – în general, proteinele vegetale sunt mai puțin complete pentru câini decât cele animale.

Ce sa eviti? 

  • Cel mai mic preț pe care îl puteți găsi. De ce? Cele mai ieftine alimente conțin cele mai ieftine ingrediente disponibile pentru producătorii de hrană pentru animale de companie. Deși, din punct de vedere tehnic, orice hrană care este etichetată ca fiind „completă și echilibrată” ar trebui să conțină cantități minime de nutrienți de care câinii au nevoie, cu ingrediente de calitate scăzută, nu se știe cât de biodisponibile vor fi nutrienții. 
  • Produse de origine animală care nu sunt specificate în funcție de specie.  Dacă aveți un animal de companie cu intoleranță sau alergie alimentară, trebuie să știți cu ce îl hrăniți pentru a identifica ingredientul problematic.
  • Îndulcitori adăugați. Ca și nouă, si câinilor le plac dulciurile. Dar le place și carnea, mai ales carnea grasă. Atunci când o hrană nu are suficientă carne pentru a o face atrăgătoare pentru câini, fie pentru că este bogată în carbohidrați, fie pentru că folosește în principal proteine de origine vegetală, se adaugă adesea îndulcitori pentru a crește palatabilitatea hranei. 
  • Culori, arome sau conservanți artificiali. Culoarea hranei nu contează pentru câinele tau. Și ar trebui să fie suficient de bine aromată cu carne și grăsimi sănătoase pentru a fi atrăgătoare. Conservanții naturali, cum ar fi tocoferolii amestecați, sunt mai sănătoși decât conservanții sintetici. Totusi, cand vine vorba de mancare cu mult peste (grăsimile din pește se râncezesc mai repede decât alte grăsimi animale), conservanții artificiali reprimă râncezirea mai bine și mai mult timp decât conservanții naturali.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.