Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a declarat azi într-o conferință de presă ținută la sediul Prefecturii că își dorește ca autostrada Timișoara – Belgrad să intre cât mai repede în stadiul de proiectare și execuție. În acest moment, pentru viitoarea autostradă exista contractat un studiu de fezabilitate început în martie 2020, în perioada în care Cătălin Drulă era ministrul al Transporturilor, cu o durată de execuție de 30 de luni – timp care va expira în toamna acestui an. După realizarea studiului de fezabilitate se poate trece la faza de proiectare și execuție, care teoretic ar putea dura trei ani de zile (cel mai scurt timp).

Studiul de fezabilitate va stabili traseul optim al viitoarei autostrăzi spre Belgrad și va recomanda viitorilor proiectanți detaliile privind terenul. Sorin Grindeanu a precizat în conferința de presă că își dorește o întâlnire cu omologul său sârb pentru a stabili detaliile și a elimina semnele de întrebare privind autostrada spre Belgrad, atât pe partea noastră cât și traseul din Serbia spre Belgrad.

Notă: Asa cum orasul-timisoara.ro a anunțat în 2020, autostrada Timișoara – Belgrad ar putea și funcțională de-abia în 2026, adică peste patru ani de zile, termen optimist.

Articolul precedentPersoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la administrarea dozei doi de vaccin anti-COVID ar trebui să-şi facă doza booster până la 1 februarie pentru că de la această dată va expira certificatul digital
Articolul următorEste tabla metalica potrivita pentru acoperisul casei mele?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.