Ministrul Sănătății din Cipru, Michalis Hadjipantelas, a anunțat sâmbătă descoperirea unei noi variante a coronavirusului de către oamenii de știință ciprioți, anunță Cyprus Mail. Dr. Leontios Kostrikis, conducătorul echipei de oameni de știință care lucrează în cadrul laboratorului de biotehnologie și virologie moleculară al Universității din Cipru, a declarat că a fost identificată noua variantă de coronavirus în 25 de cazuri, dintre care 11 la persoane spitalizate.

Kostrikis a explicat că noua variantă, care a fost numită Deltacron, are aceeași bază genetică a variantei Delta, alături de unele dintre mutațiile tulpinei Omicron. „Am găsit un număr semnificativ de mutații găsite anterior doar în cazurile Omicron, care sunt însă diferite de alte variante, deoarece are 30 de mutații”, a spus el. „Zece dintre acestea au fost identificate în aceste probe prelevate în Cipru”.

El a adăugat că varianta a fost identificată în 25 de probe prelevate în Cipru, dintre care 11 proveneau de la persoane internate cu coronavirus și 14 din populația generală. „Frecvența mutațiilor a fost mai mare în rândul celor aflați în spital, ceea ce ar putea însemna că există o corelație între Deltacron și spitalizări”, spun el.

Kostrikis a declarat că secvențierile celor 25 de probe au fost transmise bazei de date GISAID, care le va pune la dispoziția comunității științifice globale. Acesta spune că este încă prea devreme pentru a prezice dacă Deltacron va ajunge a fi dominantă.Ministrul Sănătății a spus că mai multe detalii vor fi oferite într-o conferință de presă care se va desfășura săptămâna viitoare.

Articolul precedentAvarie Colterm: se întrerupe furnizarea apei calde și căldurii pe câteva străzi din Calea Aradului
Articolul următorAccident mortal la Margina în această dimineață

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.