Aseară în plenul CLT nu a ieșit așa cum a vrut administrația USR, prețul pentru Gigacalorie nefiind majorat datorită lipsei de vot. Chiar dacă penelistul Ambruș, exclus din partid dar înca membru PNL în Consiliul Local Timișoara a votat cu USR, tot le-a lipsit un vot, finalul de 13 voturi ducând la respingerea proiectului. Timp de aproape patru ore, aleșii locali au dezbătut subiecte care trebuiau dezbătute în comisii, și-au adus jigniri reciproce și acuzații de furt și mișcare a banilor dintr-un buzunar al unui partid, în buzunarul altui partid (vezi declarația consilierului Lucian Căldăraru).

Pe subiectul Colterm, Roxana Iliescu, consiler al Pro România a încercat să afle de la viceprimarul Ruben Lațcău motivul pentru care a fost stabilit pe Gigacaloria livrată timișorenilor unul din cele mai mari prețuri din România. În timp ce în alte orașe (argument susținut de Dan Diaconu) prețul variază între 200 și 400 lei, în Timișoara se vrea impunerea unui preț de peste 900 lei, preț care, spun actualii conducători ai orașului, a devenit și acesta prea mic pentru că s-a scumpit din nou gazul. Bineînteles, discuția a deviat spre alte subiecte, consiliera negăsind în viceprimar un partener de dialog, motiv pentru care și-a expus punctul de vedere pe Facebook, într-o postare în care îi dă vicelui o lecție de matematică :

„Derapajele lui Lațcău sunt din ce în ce mai accentuate! În loc sa tacă inteligent, în plenul de aseară m-a acuzat că mint când am afirmat faptul că societatea Colterm livrează agentul termic necesar încălzirii caselor timișorenilor, sub parametri optimi.

Nu eu sunt cea care minte, ci el o face și o face des, pentru a-și ascunde incompetența și interesele obscure! Așa se întâmplă întotdeauna când cineva simte că-i fuge pământul de sub picioare! Credeți-mă când vă spun că, acesti băiat- refuz să-i spun coleg, este complet depășit de situație și singura armă pe care o are la îndemână este atacul furibund și deșănțat!

Și acum demonstrația! Ca la școală… Acolo unde acestui băiat nu i-a prea placut… 😆 În cazul ăsta, diferența dintre temperatura la care ar trebui să se livreze agentul termic și ce se livrează în realitate, este de 10 grade Celsius!

Vă atașez mai jos, “Diagrama reglaj termoficare” din care rezultă, în funcție de media care se face între maximele temperaturilor zi/ noapte, temperatura la care trebuie livrat agentul termic pentru încălzire (cu titlu exemplificativ, la o medie de -4° C, agentul termic trebuie sa plece pe tur secundar din punctele termice la 56° C).

În această perioadă, temperatura la care pleacă agentul termic necesar încălzirii este reglată la 46,5C, în contextul în care, raportat la temperaturile de afară, ar fi fost optim să fi fost reglată la 56,5°C.

Eu nu înțeleg, dincolo de atacul absurd la adresa mea, acest viceprimar nu realizează că fiecare timișorean, și fără a cunoaște grafice și chestiuni tehnice, simte efectiv în propria casă faptul că nu se livrează căldură corespunzător?!” spune Roxana Iliescu. Graficul este mai jos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.