Aeroportul din Timișoara are la dispoziție, începând de astăzi, 9 milioane de lei, sumă care va permite acestui aeroport să funcționeze în continuare la standarde specifice de siguranțā, securitate și calitate, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

Suma reprezintă un ajutor de stat acordat prin Ordinul Comun semnat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii și de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Schema acestui ajutor de stat a fost autorizată de Comisia Europeană pentru aeroporturile care se confruntă cu un deficit de lichidități din cauza pandemiei COVID 19, suma fiind solicitată de aeroporturile care au înregistrat la nivelul anului 2019 peste 200.000 de pasageri

”Din cauza dificultățile economice din perioada pandemiei, o serie de aeroporturi din România au solicitat Ministerului Transporturilor și Infrastructurii aprobarea acordării unui ajutor de stat pentru aeroporturile care în 2019 au înregistrat un trafic mai mare de 200.000 pasageri, dar mai mic de 3 milioane pasageri, și care se confruntă acum cu pierderi datorate cheltuielilor de exploatare din perioada 01.07.2020 – 31.12.2021. Printre acestea se numără și Aeroportul Internațional Timișoara – „Traian Vuia”. Guvernul a aprobat bugetul destinat susținerii acestor solicitări la începutul  lunii octombrie a acestui an. Astfel, aeroportului din Timișoara i s-a alocat o sumă importantă pentru buget, mai exact 9.000.000 lei. Această sumă a fost acordată cu respectarea prevederilor „Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat, de sprijinire a economiei, în contextul actualei epidemii de Covid 19”, emis de Comisia Europeană la data de 19 martie 2020 și modificat ulterior, ultima dată la 28 ianuarie 2021. ” spun într-un comunicat oficial și reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.