Daniel Idolu, fostul director al Aeroportului Internațional Traian Vuia din Timișoara, dat afară în luna mai a anului trecut de la conducerea Aeroportului și-a luat revanșa în instanța. În soluția pronunțată în procesul intentat de Idolu – Aeroportului, Tribunalul Timiș i-a dat câștig de cauză fostului director general, care a fost despăgubit cu 175.500 euro la care se adaugă cheltuielile de judecată de aproape 20.000 lei și un salariu lunar retroactiv de 27.000 lei timp de un an.

Astfel, Tribunalul Timiș admite în parte cererea formulată de reclamantul IDOLU IULIAN-DANIEL, în contradictoriu cu pârâţii SOCIETATEA NAŢIONALĂ AEROPORTUL INTERNAŢIONAL TIMIŞOARA – TRAIAN VUIA S.A., MINISTERUL TRANSPORTURILOR ŞI INFRASTRUCTURII, şi FONDUL PROPRIETATEA S.A.. Obligă pe pârâta SOCIETATEA NAŢIONALĂ AEROPORTUL INTERNAŢIONAL TIMIŞOARA – TRAIAN VUIA S.A. să plătească reclamantului suma de 175.500 euro, echivalentul în lei la cursul BNR din data plăţii efective, cu titlu de despăgubire pentru revocarea fără justă cauză din funcţia de director general, precum şi la plata sumei de 27.290 lei lunar, începând cu data de 02.07.2020 şi până la data de 02.07.2021, cu titlu de clauză de neconcurenţă. Obligă pe pârâta SOCIETATEA NAŢIONALĂ AEROPORTUL INTERNAŢIONAL TIMIŞOARA – TRAIAN VUIA S.A. să plătească reclamantului suma de 19.038,85 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Ia act că reclamantul şi-a rezervat dreptul de a solicita onorariul de avocat pe cale separată. Respinge ca neîntemeiată cererea pârâtei SOCIETATEA NAŢIONALĂ AEROPORTUL INTERNAŢIONAL TIMIŞOARA – TRAIAN VUIA S.A. de acordare a cheltuielilor de judecată. Respinge ca inadmisibil primul capăt de cerere având ca obiect constatarea faptului că revocarea reclamantului s-a făcut fără justă cauză. Respinge cererea formulată în contradictoriu cu pârâta FONDUL PROPRIETATEA S.A., precum şi al doilea şi al treilea capăt de cerere în contradictoriu cu pârâtul MINISTERUL TRANSPORTURILOR ŞI INFRASTRUCTURII, ca fiind formulate împotriva unor persoane fără calitate procesuală pasivă. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Timiş. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 08.12.2021. Întreaga istorie a procesului poate fi găsită aici.

”Sunt bucuros că se face într-un fel dreptate în privința demiterii mele ilegale. Este vorba de o întregă viață dedicată Aeroportului și de munca depusă pentru a ridica AIT la nivelul la care a ajuns în 2020, când am fost demis. Am avut creșteri an de an, am adus prin partenerii noștri destinații noi în fiecare sezon. Este bine că justiția și-a făcut treaba și a considerat ilegală demiterea mea de la conducerea AIT” a declarat Daniel Idolu pentru orașul-timisoara.ro.

În urmă cu două săptămâni, noul ministru al Transporturilor, timișoreanul Sorin Grindeanu îi cerea lui Dorel Grădinaru, actualul director general al AIT, să își facă o autoevaluare în următoarele șapte zile (de la data de 27 noiembrie) .
După 14 zile de la declarația făcută, Sorin Grindeanu a anunțat într-o conferință de presă că directorul în funcție al Aeroportului Internațional Timișoara a plecat, datorită activității neperformante. În luna ianuarie se va întruni noul Consiliu de Administrație al Aeroportului Internațional Timișoara, ședință în care se va alege noul director general – cel mai probabil acesta va fi un timișorean care a lucrat în perioada Idolu în cadrul Aeroportului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.