Consilierul local Radu Țoancă acuză administrația actuală de încercarea de a deturna banul public spre alte destinații prin înfiintarea noii agenții de Achiziții Publice Timișoara. Acesta spune că cifrele prezentate de Dominic Fritz în documentația de înființare a noului serviciu public sunt falsificate, neexistând nicio analiză din care să reieasă sumele vehiculate:

„Un nou produs de marketing userist, deja expirat, va intra pe piață!
Agentia de Achiziții Publice Timișoara – un proiect de spoliere a banului public!

Primarul Dominic Fritz și-a turat din nou campania de marketing politic agresiv, anunțând că a pregătit, pentru plenul Consiliului Local, un produs administrativ și economic nou-nouț, o veritabilă mașinărie de economisire a peste 20 de milioane de lei anual: Agenția de Achiziții Publice Timișoara – în fapt, un SRL userist de toată jena, pe deplin ilegal și programat sa spolieze banul public.

În documentația trimisă consilierilor locali, inițiatorii acestui proiect au integrat și amestecat cu tupeu minciuni, propuneri ilegale, calcule economice false și alte mijloace demagogice de acest fel, pentru a-și justifica un demers care în mod evident nu va rezista juridic la nicio contestație argumentată si de bun-simț. Enumăr mai jos numai câteva dintre acestea:
– Cheltuielile cu bunurile si serviciile, la nivel de UAT Timișoara, NU se ridică la 300 de milioane de lei anual, suma specificată în Raportul de specialitate și nu există nicio analiza care să demonstreze că există posibilitatea economisirii de la bugetul local a circa 20 la sută din valoarea cheltuită actualmente în urma achizițiilor individuale.
– Costul operării UCA în primul an de funcționare este de 1,5 milioane de lei, el crescând pana la 3 milioane de lei in al patrulea an de funcționare. La aceste sume se adaugă chiria anuala de 7000 de euro (care va creste gradual) și sumele aberant de mari (chiar și în raport cu piața) pentru cele 5 persoane cu norma întreagă si 2 persoane cu 2 ore pe zi: 577 000 lei net si alți 418 000 impozite – deci un total anual de 1 milion de lei.
– Penibile sunt cele două exemple de UAT- uri care ar fi “implementat” legal deja acest tip de schema “inovatoare“ (Sibiu si Harghita). De fapt, HCJ 234 a CJT Sibiu si HCJ 455 a CJT Harghita (enumerate emfatic și în cadrul unor conferinte de presă) se refera la reorganizarea aparatelor de specialitate ale acestor instituții, prin suplimentarea cu câte 2 posturi și nicidecum la înființarea unor SRL-uri cu dedicație si cu salarii lunare individuale de peste 3000 de euro din bani publici pentru cei 5 activisti de partid!

Evident că acest demers de “privatizare” a achizitiilor publice printr-un SRL de partid va fi contestat de PSD prin toate mijloacele legale și sper că va fi stopat din fașă, fara să aibă niciun fel de efect concret în zona banului public – o zonă vizată tot mai agresiv si mai des de secta gregară și lacomă din jurul USR!” încheie Radu Țoancă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.