Persoanele care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, care călătoresc cu autoturisme, microbuze sau autocare, aşteaptă cel puţin 120 de minute pentru ieşirea din ţară şi 60 de minute pentru a intra în România, în principal din cauza implementării unei noi aplicaţii la controlul de frontieră de către partea ungară, fapt care afectează încă de marţi şi traficul greu, relatează Agerpres.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a timpilor de aşteptare la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la PTF Nădlac II sunt deschise trei artere de ieşire şi trei de intrare în ţară pentru traficul uşor, dar se întregistrează un „număr mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră” şi „lipsă de personal din partea autorităţilor de frontieră maghiare”.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au adăugat, pentru Agerpres, că traficul uşor este afectat, la fel ca traficul greu, şi de implementarea unei noi aplicaţii la controlul de frontieră de către partea ungară.

Marţi, autorităţile române de frontieră informaseră că se înregistrează timpi mari de aşteptare pe arterele de tranzitare dedicate traficului greu. La Nădlac II, timpul de aşteptare pentru ieşire din ţară ajungea la şase ore.

Miercuri există în continuare coloane de autocamioane pe autostrada pan-europeană, înainte de ieşirea din ţară prin Nădlac II. Conform datelor de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, aici se aşteaptă minimum 360 de minute pentru formalităţile de trecere a graniţei în Ungaria, iar la Nădlac I se aşteaptă 70 de minute.

La Vărşand, şoferii de autocamioane aşteaptă cinci ore pentru a ieşi din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.