Colterm, societate aflată în insolvență de câteva săptămâni, pare a avea din ce în ce mai multe probleme. Greșelile făcute de actuala administrației în gestionarea societății, dar și în modul de a acționa în interesul cetățenilor conectați la societatea de termoficare, fac ca zilele acestea problemele să se rostogolească una după alta.

După ce acum două săptămâni, Timișoara avea problema gazului, sau a lipsei lui datorită multiplelor probleme ale societății, săptămâna asta a venit rândul cărbunelui să lipsească. Contrar administrațiilor trecute, administrația Fritz a hotărât să nu se bazeze pe cărbune iarna aceasta ci doar pe gaz, al cărui preț se știa încă din primăvară că va exploda. Și pentru că a fost total ignorat ca sursă alternativă, sfârșitul toamnei ne-a prins fără niciun contract de aprovizionare cu cărbune (care trebuie ars tot cu gaz). Anunțurile primarului Fritz, că au ajuns ba 1.200, ba 900 de tone de cărbune au fost doar pentru mass-media, în zilele friguroase de iarnă Colterm putând ”consuma” și 1.500 de tone de cărbune pe zi.

Zilele acestea, când încă nu este atât de frig, Colterm furnizează agentul termic la nivel de avarie, dar prognoza meteo spune că vine frigul. Și odată cu el, dacă Colterm nu va avea cărbune și gaz, vor veni și primele probleme majore ale celor 50.000 de timișoreni racordați la Colterm.

Roxana Iliescu, unul din consilierii locali care a ridicat problema Colterm la fiecare ședință, spune că în Timișoara, la Colterm, zilele acestea cărbunele este din ce în ce mai rar văzut în depozitele Colterm:

„Acum avem gaz, dar n-avem cărbune! În cursul zilei de ieri, timișorenii au fost informați că vor avea în continuare căldură și apă caldă. S-a anunțat prelungirea pentru încă o săptămână a contractului cu furnizorul de gaz care a luat locul E.ON, Tinmar Energy.

Ce NU au fost informați timișorenii este faptul că societatea Colterm a rămas fără cărbune. Sătulă de toate minciunile salvatorilor patriei, care mint la fel cum respiră, în această dimineață am fost personal să văd cât cărbune are societatea în curte.

Răspunsul e tragic: aproximativ 400 tone, îl vedeți în fotografie. Adică nimic – 400 tone e necesarul pentru câteva ore.

Vă reamintiți minciunile vicelui Lațcău cum că sunt contractate zeci de mii de tone de cărbune?! Ba că 100.000 t, ba 80.000 t, ba 4 contracte care de fapt sunt doar 2…. și care, în realitate, se pare că or fi, dar pe firimituri.

Dacă vă spune cineva că azi ajung 2 garnituri de tren, una de la Oradea și una de la Motru, vă minte. De la Motru nu a plecat nicio garnitură nici ieri, nici astăzi spre Timișoara și nici de la Oradea, cel puțin nu încă.

Oricum, știți ce înseamnă două garnituri? Necesarul pe trei zile, în condițiile în care temperatura de la care pleacă agentul termic este de 36 grade C, adică apă caldă, iar căldură cât să nu vă fie înghețate caloriferele.” încheie Roxana Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.